Krakow er en fantastisk studieby med et yrende studentliv. Bysentrum er akkurat passe stort, de sosiale tilbudene er mange og det er nesten umulig å ikke spise godt.

Krakow er Polens nest største by og ligger rett ved elven Wisla. Byen regnes også som landets kulturhovedstad, er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er omtalt som en av Europas vakreste. Krakow er en av de få byene i Polen som overlevde bombingen under andre verdenskrig, og kan derfor by på majestetiske bygninger, gammel brostein og en vakker bypark midt i sentrum. Markedsplassen, gamlebyen, kongens slott og de ærverdige gamle kirkene lokker mer enn syv millioner turister til byen hvert år. I tillegg til den voksende turismen er Krakow en fantastisk studieby med studenter fra hele verden.

Det Jagiellonske Universitet er et av de eldste i Europa, og ble etablert i 1364 av kong Kazimir III den store. For å lese mer om studiehverdagen vår i Krakow; Klikk her 

Om ANSA Kraków

ANSA Krakow sitt formål er å ivareta de norske utenlandsstudentenes faglige, økonomiske, sosiale og kulturelle interesser, samt å skape et godt studiemiljø på tvers av trinnene. På denne måten kan vi sammen styrke vår internasjonale erfaring og kompetanse, slik at vi utgjør en ressurs når vi vender snuten hjemover mot Norge.

Styret i ANSA Krakow for studieåret 2017/2018 består av:

Anniken Mykland (Leder)
Andreas Talgø Lie (Nestleder)
Ingri Lovise Bakken (Nestleder)
Veronica Udnesseter Johnson (Økonomiansvarlig)
Karan Kumar (Web/informasjonsansvarlig)
Sebastian Vikjord Bolsøy (Kontaktperson)
Maria Engelsen (Styremedlem)
Maren Paus Reinertsen (Styremedlem)

Kommende arrangementer for 2017/2018:

  • Grøtkveld 
  • Vinterball 
  • Zakopane Winter Games
  • The Amazing Race Kraków 
  • Klesinnsamling til veldedighet

Info og kontakt:

Du kan få mer informasjon om ANSA Krakow på Facebook,

eller ta kontakt med oss på krakow@ansa.no 

 

Lyst til å se mer av studiehverdagen i Krakow?

Følg oss gjerne på instagram og snapchat: ansakrakow

 

Foto av Nico Trinkhaus