ANSA Vancouver ble opprettet i januar 2014 og er ANSA Canadas største lokallag. Studentene som er i Vancouver er fordelt over hele 6 universiteter hvor flertallet av studentene går på The University of British Columbia (UBC), enten som heltidsstudenter eller utvekslingsstudenter.

Vancouver som studentby

Vancouver er en av de største og mest internasjonale byene i Canada, og en by som kan by på mye kultur - og aktivitetstilbud. I Vancouver er mulighetene innenfor friluftsliv uendelig store. Det er kort reisevei til både ski, surf, kiting, fjellklatring og toppturer i nydelig natur. I tillegg tilbyr byen vakre stender samt storbyshopping og ett yrende uteliv. Med andre ord, Vancouver har noe å tilby til enhver. Som student i Vancouver vil man også legge merke til at at byen er hjem til mange studenter, du har derfor mulighet til å treffe nye venner fra alle verdens kanter!

Bo i Vancouver
Vancouver er kjent for å være en relativt dyr by å bo i. Universiteter tilbyr som oftest ulike type botilbud, enten i "dorms," eller leiligheter på campus. Etter første året ditt på universitetet kan man som oftest også få dekket bo i "dorms" dersom man tilbyr seg å være "Residence Advisor," i en av de mange bygningene som tilbyr bo for studenter. Mer informasjon om dette kan man få av ditt studiested.

Man kan også leie privat, enten rom, leilighet eller hus dersom man er mange nok. De fleste leier privat og litt utenfor campus etter sitt første år på universitetet, det er også ofte det billigste alternativet. Gode nettsider for dette er ; craigslist, padmapper, kijii eller rentsline. Vi anbefaler å leie i et trygt område med mye studenter, slik som Point Grey Area, Kitsilano, Dunbar eller enkelte områder i sentrum. Helst se bort ifra områder i East Vancouver, spesielt i sentrum. De fleste private utleiere tilbyr en standard kontrakt, husk alltid å les kontrakten nøye og sørg for at du har din egen kopi! Det er ofte lurt å gå på husvisning før man signerer en kontrakt, gå gjerne også sammen med noen andre dersom du velger å gå på visning. Hva du kan beregne å betale i måneden er avhengig av hvor mange du bor sammen med. Dersom du bor alene bør du regne med å betale mellom CAD 800-1000$ i måneden, dersom du bor flere kan du regne med mellom CAD 500-800$ i måneden. Husk at strøm og internett er ofte ikke inkludert i husleie beløpet. Strøm setter du opp med BCHydro og er relativt billig - her får du regning annen hver måned. Dersom du skal sette opp internett finnes det mange aktører å velge mellom hvor av de mest kjente er Shaw eller Telus - spør om de tilbyr studentrabattert, spesielt rundt September (begynnelsen av skoleåret), disse rabattene finnes ofte, men er ikke markedsført.

Mat
Det finnes mange ulike matvarebutikker å velge mellom. De største kjedene er Safeway, Save on Foods, Whole Foods og IGA Marketplace. Det er relativt like priser til hva man ser i Norge, men det kan være mye penger å spare dersom du går på en billigere matvarekjede slik som NoFrills (type FirstPrice i Norge) eller mindre asiatiske markeder. Det er mye billigere å spise ute på restaurant i Vancouver enn hva man er vant med i Norge. Noen anbefalinger er blant annet; Burgoo, Fabel, Al Basha, Taste of Thai, Bella Roma, BCSushi, Nook, ThaiBasil, East is East, SunSushi. 

Tekstbøker
Det er som oftest relativt dyrt å kjøpe tekstbøker på universitetet sine egne bokbutikker. Det er ofte mye å spare dersom man kjøper bøker brukt av andre studenter - sjekk ulike grupper på Facebook eller craigslist! Hvis ikke kan man også spare mye penger ved å bestille tekstbøker over internett på Amazon.

Kollektiv transport
Vancouver har et ganske godt kollektivtilbud og det er veldig lett å komme seg rundt i byen. Du får busspass av universitetet ditt som er gyldig hele døgnet (ikke noe nattakst her!). Det finnes også SkyTrain som blant annet går til Richmond (IKEA) og flyplassen. Dersom du ikke har busspasset ditt med, husk at bussen kun tar mynter og de gir ikke vekslepenger!

Aktiviteter
Vancouver har noe for alle! Rikt med shopping med store kjeder slik som H&M, TopShop, Victoria Secret, Zara, Aritzia, American Eagle Outfitters, Forever 21, samt et godt vintage tilbud på Main Street eller i East Van. Byen tilbyr også et yrende nattliv ved både klubber og barer; studentkveld på Backstage Lounge på torsdager. 

Vancouver er nok likevel mest kjent for sitt spekter av utendørsaktiviter. Du kan stå på ski på et av de 3 lokale fjellene, Grouse Mountain, Cypress, Seymour ca 40 min unna sentrum, mens verdens kjente Whistler ligger en ca 2 timers kjøretur unna. Det finnes utrolig gode studentrabatter på sesongkort også! Det er også gode muligheter for å drive med surfing (Vancouver Island - Sombrio og Tofino), kiting eller windsurfing (Squamish), Mountain Biking (Squamish, North Shore, Whistler) samt gåturer i fjellet (The Chief, Garibaldi, Mount Seymour, Dog Mountain, Lynn Peak, The Lions, osv) samt parker (Lighthouse park, Stanley park). Det finnes også mange strender å velge mellom (Wreck beach, Kits beach, English Bay). Det er også gode muligheter for å drive med padling og seiling. Det er også veldig populært med andre idretter/aktiviteter slik som yoga, fotball, ishockey og basketball. 

Opplev Vancouver med ANSA Vancouver

Mer detaljer kommer.

ANSA Vancouver har vanligvis månedsvis aktivitet med både større og mindre arrangementer. Nytt styre ble valg inn i slutten av Januar 2017 for skoleåret 2017-2018 - de vil snart legge ut en oversikt over ulike aktiviteter som de planlegger. Du kan følge dem både på Facebook og Instagram.

Tidligere arrangementer har inkludert; ishockey-kamper, julebord, bowling, potluck, piknikk, nasjonaldag feiring, bli-kjent-dag, middag, karrieredag, utflukter, osv.

Styret i ANSA Vancouver 2017/2018

Generelle henvendelser: ansavancouver@gmail.com og vancouver@ansa.no

Charlotte Vik - Lokallagsleder

E-post: charlotte.vik@outlook.com

Hei, mitt navn er Charlotte Vik og jeg er lokallagsleder i ANSA Vancouver. Jeg går mitt andre år på University of British Columbia der jeg studerer Arts. Jeg er født og oppvokst i Oslo og gikk studiespesialisering på Oslo Handelsgymnasium. Overgangen fra Oslo til Vancouver og universitet har ikke alltid vært lett, men Vancouver er et fantastisk sted å bo med masse hyggelige folk og morsomme ting å gjøre – det finnes noe for alle her! Som lokallagsleder i ANSA Vancouver jobber jeg med Christina og Sandra for å arrangere eventer der vi alle kan bli bedre kjent og ha det gøy sammen! Vi har et kjempespennende år foran oss, og jeg gleder meg til å møte og bli kjent med dere alle. Send meg gjerne en e-post hvis du lurer på noe!
 

Christina Vogsted Drange - Nestleder

E-post: christina.drange@hotmail.comHeihei! Mitt navn er Christina, og jeg er nestleder i ANSA Vancouver. Jeg går for tiden mitt andre år på University of British Columbia, der jeg studerer political science. Jeg er født og oppvokst i Drammen, og gikk studiespesialisering på Akademiet Drammen. Jeg har alltid vært interessert i utenlandsstudier, og angrer ikke et sekund på at jeg valgte å dra til Vancouver! Jeg synes Vancouver er en utrolig kul by som byr på masse spennende aktiviteter. Samtidig er jeg utrolig takknemlig for å ha ANSA her, fordi selv om jeg trives kjempegodt her, er det koselig å møte andre nordmenn i samme situasjon som seg selv, og høre hvordan de har det. Jeg vil at alle nordmenn som vil studere i Vancouver eller British Columbia generelt skal få en super studietid, og vil jobbe for at ANSA Vancouver skal være et inkluderende og godt miljø å være en del av. Om du har noen spørsmål er det bare å ta kontakt! 


Sandra Hansen - Økonomiansvarlig

E-post: sandrahhk@gmail.com

 

Hei! Jeg heter Sandra Hansen og i år er jeg økonomiansvarlig for ANSA Vancouver. Jeg går mitt andre år på The University of British Columbia hvor jeg ønsker å studere International Relations. For meg var ikke utenlandsstudier alltid førstevalget, heller tvert i mot var det et stort og skremmende steg jeg ikke følte meg klar for å ta. Likevel tok det bare litt research på skoler rundt i Canada før jeg var 100% satt på å flytte til Vancouver - noe jeg ikke har angret på siden jeg kom hit! Vancouver har utrolig mye forskjellig å by på, enten du liker utelivet, skikjøring, god mat eller bare en koselig kaffekopp. Her er det virkelig noe for alle. Sammen med Charlotte og Christina jobber jeg for å skape et ANSA miljø her i Vancouver som er inkluderende og som norske studenter ser på som en god ressurs å ha. Gleder meg til å møte dere, og ikke nøl med å ta kontakt!

 Blogginnlegg fra ANSA Canada

 

Arrangementer om Canada

Se flere arrangementer