ANSA Montreal ble opprettet i November 2013. Studentene er stort sett spredt på de fire største universitetene i Montréal; engelsktalende McGill og Concordia og fransktalende UQAM og UdeM. Montréal er en pulserende by som har rykte på seg som Canadas kulturhovedstad. Hit drar du om du ikke klarer å velge mellom fransk og engelsk, livet utendørs eller livet på utesteder, ski på fjellet eller ski midt i byen opp Mount-Royal eller simpelthen hvor og hva du vil studere. Her får du nemlig lov å velge alt på én gang!

Montréal som studentby

Montreal er en fantastisk by som har en masse kulturelle tilbud. Hvorhen du går finnes det galleriåpninger, konserter, forestillinger og andre utstillinger og festivaler. Mat og drikke er likevel det montrealere er virkelig gode på. Man skal ikke gå langt for å støte på en bar eller kafé (gjerne en kombinasjon av de to), heller ikke en resturant eller gatekjøkken med en egen vri på poutine (Québécs stolthet når det kommer til kulinariske opplevelser).

Man kan ikke gå oppover St. Laurent uten å støte på Patati Patata (4177 Boul St-Laurent), som har noen av de beste burgerene i byen (og billigste!), men som et "friterie" er spesialiteten deres fritter - da spesielt poutine. Det er også en stor bonus at de holder åpent mesteparten av natta, så ikke nøl med å ta seg en tur innom på vei hjem.

Et annent sted å spise er L'Gros Luxe med sin egen, rimelige vri på diverse matretter. Her kan man få avokado-fries, poutine-smørbrød og miniburgere på toppen av en bloody mary. Restaurant bærer også en fin bistro-atmostfære, og man kan finne en annen versjon i nabolagene Le Plateau (3807 Rue Saint-André) der man kun er et kvartal unna Parc La Fontaine og kan ta seg en liten spasertur etter middag. L'Gros Luxe finnes også lenger opp i hippe Mile End (150 Rue Bernard Ouest), her kan man etter middag i stedet ta seg en tur innom de mange barene som finnes langsmed hver eneste gate.

Mikrobryggeri-trenden har også virkelig inntatt Montreal, der de fleste barene man støter på brygger sitt eget øl. Av disse er Dieu du Ciel (29 Avenue Laurier Ouest) en av de beste, der de har rundt 20 forskjellige typer hjemmebrygget øl. Disse byttes ut med gjevne mellomrom, slik at hver gang man kommer innom vil de som oftest tilby en ny type øl. Rundt hjørnet ligger også Sparrow, som er en flott bar om kvelden, men som om dagen også serverer brunch. Er du på tur i Mile End, er det virkelig verdt turen innom.

I Montreal er man nesten like glad i brunch som de er i fransk, så hver helg vil du på formiddagen se alle resturanter, barer og kaféer fulle av brunch-glade gjester. Et av de mest populære stedene finner du i Mile End - Fabergé (25 Avenue Fairmount Ouest). De har alle de klassiske brunchrettene som pannekaker, arme riddere, egg og sandwhicher i alle former, samt smoothies og chicken waffeles. Det er utrolig populært, så det er smart å ha en reservasjon eller komme seg opp tidlig om du ikke har lyst til å stå hele formiddagen i kø!

Kaféer er det fullt av over hele Montreal, fra de store kjedene som Starbucks, Second Cup og Tim Hortons til mer lokale kafeer som Replika, Cafe Nevé og Code Black. De har alle sine spesialiteter og unike kaffe, så her er det bare å finne sin favoritt ettersom du kommer til å ha mer enn nok å velge mellom.

Opplev Montréal med ANSA Montreal

Velkomstpiknik på Piknik Electronik

Vi ønsker alle gamle og nye ANSA-folk velkommen tilbake til et nytt skoleår med en real Québec piknik på selveste Piknik Electronik. Vi møtes i Parc Jean-Drapeau for først å spise sammen, før vi drar på musikkfestivalen Piknik Electronik som finner sted i Montreal hver helg gjennom hele sommeren. Se "arrangementer" for mer informasjon. Hvem som spiller denne gangen finner du bare ut om du kommer og hilser på!

Månedlige pubtreff

Vi fortsetter ANSA Montreals tradisjon om månedlige pubtreff med alle norske studenter i Montréal der vi treffes på forskjellige utesteder rundt om i byen. Informasjon om treffene vil spres på mail, Facebook og Instagram, så ikke glem å følge med på lokale ANSA nyheter! 

Kick-off helg med ANSA Canada i Ottawa 2016

ANSA Canada arrangerer tradisjonen tro et Kick-Off på høsten, men vil for første gang noensinne arrangere et på østkysten! ANSA Montreal vil være med som deltagere under ANSA Canadas kick-off i Ottawa den 16-17. september 2016. Det blir en faglig sett lærerik helg med karrieredag og organisasjonskurs om ANSA, men selvfølgelig mye sosialt og testing av Ottawas natteliv. Selve arrangementet er gratis, og opphold vil bli dekket av ANSA Canada. Plassene er få, her gjelder førstemann til mølle prinsippet! Informasjon vil bli publisert på  Facebook og våre nettsider fortløpende!

Julegrøt

Sist men ikke minst vil vi tradisjonen tro arrangere julebord, nytt av fjoråret er julegrøt!

Styret i ANSA Montreal 2016/2017

Kontakt oss på montreal@ansa.no.

Lokallagsleder Johanne

Johanne Lindheim Butenschøn - lokallagsleder

Hei! Jeg heter Johanne Lindheim Butenschøn og sitter som leder for ANSA Montreal. Jeg fullfører nå mitt siste år av en samfunnsøkonomi-grad ved McGill University. Egentlig begynte jeg å studere i Oslo, men ettersom jeg er oppvokst tre meter fra Blindern campus så benyttet jeg første mulighet til å dra på utveksling – til Cape Town i Sør-Afrika. Der ble jeg kjent med et fantastisk ANSA-lokallag, med likesinnede og internasjonalt orienterte studenter. ANSA-opplevelsen der gjorde at jeg raskt forstod at jeg ikke kunne dra tilbake til Oslo: jeg kom inn på McGill og fikk lov til å flytte over graden dit – noe jeg aldri har angret på. Det å ankomme en ukjent by den 1. januar i minus tredve grader uten noen venner var relativt tøft – derfor ble ANSA et viktig og trygt nettverk for meg for å få tips og råd – og venner. Jeg håper vi i ANSA Montreal nå kan gi nye studenter samme følelse, en følelse av å være litt hjemme, selv om man er så langt borte. Vi er der for å danse natten lang med deg på Piknic Electronik-festivalen, for å hjelpe deg med å skjønne opp og ned av skolesystemet og fagkombinasjoner, for å ha førjulsfest og for å spise freia-sjokolade sammen hvis eksamen gikk rett vest. Velkommen så mye – vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Nestleder Bendik

Bendik Johann Kroken - nestleder og økonomiansvarlig

Hei! Jeg heter Bendik og er nestleder og økonomiansvarlig for vårt lille lokallag i Montreal, og til høsten tar jeg mitt siste semester ved McGill :’). Etter tre år i Montreal har jeg blitt utrolig glad i denne rare men fryktelig fine byen, og jeg håper alle som kommer til Montreal nå til høsten blir like glade i den som meg! Jeg vil at ANSA skal være sykt chill og funke som en trygg og fin base som alle medlemmene kan bruke mens dere utforsker og opplever alt det flotte som Montreal og Québec har å by på! Ettersom jeg nå har vært i Montreal en stund, har jeg en del tips og triks om hvordan ting funker i byen og masse nice ting å gjøre. Så om du lurer på hvor de har best øl , chilleste caféen å lese på, best og billig brunsj (som er det viktigste måltidet i Montreal!!) eller lurer på viktige franske gloser angående pose på butikken eller hvordan bestille øl er det bare å hit me up liksom! Gleder meg sykt til å møte dere på Piknic Electronik i September

Generelle henvendelser kan også rettes til ansamontreal@gmail.com

Nyttige lenker

Universiteter og høyskoler i Montréal

Nettsider om bolig, kjøp og salg

Sjekk også ut Facebook-gruppene:

  • "Free & For Sale" på McGill
  • "Housing" gruppen til McGill
  • Gruppen "Jobs and Internships" til McGil
  • Gruppen "International Roommates in Montreal - (UQAM, Concordia, McGill, HEC, UdeM)"
  • Gruppen "APARTMENTS FOR RENT IN MONTREAL/APPARTEMENTS À LOUER À MONTRÉAL"

Diverse

 Følg oss på Facebook og Instagram!

Blogginnlegg fra ANSA Canada

Arrangementer om Canada

Se flere arrangementer