Tidligere økonomi- og finansstudent fra UK, Andreas Forfang, jobber nå i BDO og vi tok en prat med han om studier, jobb og karrieremulighetene som revisor hos BDO.

- I revisjon kan man klatre raskt hvis man vil det, eller stoppe hvor man vil på veien for å gjøre det man liker best. Du kan også ende opp med å gjøre noe helt annet. Jeg har eks-kollegaer på revisjon som har flyttet til rådgivning, HR og BDO-kontorer i utlandet - så mulighetene er mange! Forteller Andreas Forfang, revisor hos BDO.

Andreas startet med en bachelor i økonomi fra Swansea University i Wales fordi «Norge akkurat da virket litt lite og fagretningen økonomi var passe generell». I Wales ble han derimot veldig glad i både faget og britene, og endte derfor opp med å ta en MSc Finance ved Queen Mary University of London etterpå. Nå er han revisor hos BDO, en av bedriftene du kan møte på ANSAs Karrieredag 18. desember i Oslo.

Hvorfor tror du at det var akkurat du som fikk jobben hos BDO? 

- Jeg tror jeg passer godt til BDOs profil, på samme måte som at BDO passer godt til meg. Det er et jordnært miljø her med mange dyktige og positive, men ydmyke folk. Det var tydelig i intervjuet at personlighet og match med verdiene til BDO var veldig viktig.

Hvordan er arbeidsmiljøet i BDO?

- Helt fantastisk bra! Vi er en godt blandet gjeng som stort sett alltid jobber sammen i team. Så da sier det seg selv at det sosiale blir knall, det må nesten bare oppleves.

Hvordan ser en vanlig dag ut på jobb?

- En vanlig arbeidsdag er veldig variert. Vi jobber bare prosjektbasert, og ofte mot kunder. Så man blir flyvende mellom pulten, møterommene og ute hos kundene. Dagene er sånn sett aldri like.

Hvordan får du brukt din erfaring fra studier i utlandet i jobben hos BDO?

- Det å studere i utlandet viser at man setter verdien om å gå sine egne veier høyt, en verdi jeg tror både jeg og BDO er enige om at er høyst gjeldende i jobben min nå.

- En annen viktig erfaring fra studiene er samhandlingen med andre mennesker som ikke er helt like deg selv. Det er definitivt nyttig i arbeidslivet for man møter mye rare folk i revisjon også…

Hvilke tips kan du gi norske utenlandsstudenter som skal på karrieredagen i år?

- Lettere sagt enn gjort, men prøv å se etter en arbeidsgiver som passer personligheten og arbeidsmetodene dine godt, heller enn det høyst ansette selskapet. Med trivselen kommer utviklingen og deretter karrierehoppet. Det er ingen krise om man starter litt lavere på stigen i den første jobben.

Dine beste jobbsøkertips til studenter med utdanning fra utlandet generelt:

- Mange arbeidsgivere vet kanskje ikke så mye om universitetet du har gått på, så ikke vær redd for å skryte av det!

- Prat med folk og hør på folks erfaringer.

- Og besøk BDO-standen på ANSAs Karrieredag 18. desember!

 

Meld deg på ANSAs karrieredag i dag!

 

Foto: BDO