Storbritannia byr på mange muligheter for økonomistudier på bachelor -og masternivå. På bachelor kan du studere økonomi alene eller i kombinasjon med andre fag. Du kan også ta en mastergrad i økonomi eller en MBA. Over 100 universiteter og høgskoler i Storbritannia tilbyr MBA-utdanning.

Hvordan finne læresteder

Du kan finne fram til MBA-utdanninger på UKPASS og Find-MBA. 

Opptakskrav

Det er som regel krav om 2-3 års arbeidserfaring for å bli vurdert for opptak til MBA-studier. I tillegg må du ha en bachelorgrad. Mange læresteder vil også at søkere skal ha gjennomført opptaksprøven GMATGraduate Management Admissions Test. De aller fleste læresteder vil at søkere skal ha tatt en språktest i engelsk.

Slik søker du

Du søker direkte til universitetene. For opptak vil de fleste læresteder ønske at du stiller til intervju. Ellers er utenomfaglige interesser og aktiviteter, gode karakterer fra tidligere utdanning, sterk faglig motivasjon, referanser og godt resultat på GMAT-testen og/eller språktest avgjørende for opptak.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Godkjenning

Det kreves ingen formell godkjenning av utdanningen. Som kvalitetssikring, sjekk om programmet er akkreditert av enten AMBAEQUIS eller AACSB.
Du kan også sjekke rangeringer av MBA-programmer (Financial Times Global MBA Ranking 2014)

Skolepenger

Skolepenger på de fleste økonomiutdanninger ligger vanligvis mellom 100.000 og 200.000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.MBA er et av de dyreste programmer du kan velge og skolepenger ligger vanligvis mellom 140 000 og 300 000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanninger ved offisielt godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia.