Master of Business and Administation (MBA) er en lederutdanning med fokus på fag innen ledelse og økonomi. De fleste MBA-programmer krever at du på forhånd har minst en 3-årig bachelorgrad og 2 år med arbeidserfaring. Noen har også en mastergrad før de tar en MBA. For mange av programmene er det ikke nødvendig å ha forkunnskaper innen økonomi, og du kan søke MBA med alle slags faglige bakgrunner. En MBA tar 1-2 år.

Hvem tar en MBA?

En MBA-klasse består som oftest av 25 % økonomistudenter, 25 % ingeniører og 50 % studenter med bakgrunn fra andre fag.

Hva skiller en MBA fra en Master of Science in Business?

  • ofte mer praktisk rettet
  • studentene har ofte flere år med arbeidserfaring
  • mye caseundervisning og tidspress
  • man lærer ofte like mye fra medstudenters erfaringer som fra professorene
  • tas ofte av folk som ønsker et karriereskifte

Velg riktig MBA-program

Finn MBA-programmer her
Sjekk om programmet er akkreditert av enten AMBAEQUIS eller AACSB
Sjekk rangeringer av MBA-programmer 
Financial Times Global MBA Ranking 2014

GMAT

De fleste MBA-programmer krever at man tar en GMAT-test som en del av opptaksprosessen. GMAT-testen tar  rundt 3,5 timer å fullføre er delt opp i følgende deler: Analytical Writing AssessmentIntegrated Reasoning, Quantitative og Verbal Section. Det er viktig at man forbereder seg godt til testen, da mange av spørsmålene og oppgavene kan være utfordrende.

Hvordan gjøre det bra på GMAT

Tips!

Ikke ta kontakt med MBA-programmene med spørsmål om hvilken poengsum man må få på GMAT-testen for å bli vurdert. Skolene vil ikke informere om dette, da det er flere ting som teller enn denne poengsummen. Studenter har ulike utgangspunkt og dette tar ofte opptakskontoret hensyn til. Du kan ta GMAT-testen flere ganger. De fleste opptakskontor vil da ta gjennomsnittet fra testene i sin vurdering.

Finansiering

MBA er den dyreste utdanningen du kan ta og skolepengene kan være svært høye. ANSA anbefaler deg derfor på det sterkeste å se etter aktuelle stipender. 

Oversikt over noen aktuelle MBA-stipender

De fleste MBA-programmer tilbyr også stipender 
Vet du om flere stipender? Send informasjon til studinfo@ansa.no

Foto: David Morris