filmstudier

Er du kreativ og har lyst til å skaffe deg kunnskap innen foto, film eller produksjon?

Publisert: 21.08.2014 - Oppdatert: 02.10.2015

Hva innebærer utdanning i film?

Utdanning i film gir deg kunnskap om manus, regi, produksjon, fotografi, Production Design, klipp eller lyd. Noen velger også å spesialisere seg innen TV og TV-produksjon. Da lærer du om fjernsynsregi og fjernsynsteknikk.

Aktuelle land

Du kan få støtte fra Lånekassen til å studere film i alle land. European League of Institutes of the Arts er en medlemsorganisasjon for blant annet utdanningsinstitusjoner som underviser i film, bruk gjerne deres søkemotor for å finne frem til skoler både i Europa og andre land.

Godkjenning

Du trenger ingen formell godkjenning av utdanning innen film. Det er opp til arbeidsgiver å vurdere bakgrunnen din ved ansettelser. Søker du deg til en master er det opp til høgskolen eller universitetet å vurdere utdanningen din på bachelornivå. 

Jobbmuligheter

Har du studert film og TV kan du blant annet jobbe som filmfotograf, manusforfatter, klipper, lydansvarlig, filmprodusent, filmregissør eller kinosjef.

Norske film- og TV-produsenters forening

Produsentforeningen er både en bransje- og en arbeidsgiverforening. Dette innebærer at foreningen søker politisk innflytelse i forhold til myndigheter, offentlige institusjoner, tv-kanaler og rettighetsorganisasjoner. Som arbeidsgiverforening forhandler Produsentforeningen tariff-og overenskomster, rammeavtaler og standardkontrakter med stabs- og kunstnerorganisasjoner.

 

Foto: Jonathan Kos-Read