Tannlegestudier i Spania er en femårig studie som fører fram til en Grado en Odontología. Studiene foregår stort sett på spansk, men noen få private universiteter tilbyr de første årene av utdanningen på engelsk.

Om utdanningen

Tannlegestudier tilbys ved flere spanske universiteter og fører fram til en Grado en Odontología. Studiet er normert til fem år. Undervisningen foregår som regel på spansk med noen få unntak. Noen universiteter krever at du avlegger den spanske språktesten DELE på nivå B2. Det er nå 33 norske studenter som tar tannlegestudiet i Spania.

Finne lærested

Bruk søkemotoren til det spanske utdanningsdepartementet for å finne frem til bachelor- og mastergrader.

Fire private universiteter tilbyr graden på engelsk

På disse universitetene foregår undervisning på engelsk de første årene. Du må lære deg spansk i løpet av to/tre år for å kunne kommunisere med pasientene når du begynner den kliniske delen av studiet og er i kontakt med pasienter. De fleste bør klare en god nivå i språket etter to/tre år i Spania. 

Universidad Europea de Madrid samarbeider med en norsk representant:, som du kan kontakte for mer spesifikk informasjon. 

Opptakskrav

Det er ikke krav om fordypning i realfag fra videregående skole, men det er en fordel om du har tatt realfag. Utdanningen har få plasser og snittet for å komme inn på offentlige universiteter går fra 4,8 til høyere enn 6, avhengig av universitetet.

Private universiteter har sine egne opptakskriterier.

Hvordan søke

Informasjon om hvordan du søker finner du på ANSAs hovedside om studier i Spania

Godkjenning

For å praktisere som tannlege i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon fra Helsedirektoratet på ANSAs hovedside om tannlegeutdanning i utlandet.

Skolepenger                  

Studieavgiften ligger på rundt 10 000 nok i året på offentlige universiteter og 50 000 – 200 000 nok på private universiteter.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til medisinutdanning ved godkjente læresteder for høyere utdanning i Spania. Les mer om hvor mye støtte du kan få fra Lånekassen på ANSAs sider om finansiering.