Tannlegestudier i Spania er en femårig studie som fører fram til en Grado en Odontología. Studiene foregår stort sett på spansk, men noen få private universiteter tilbyr de første årene av utdanningen på engelsk.

Om utdanningen

Tannlegestudier tilbys ved flere spanske universiteter og fører fram til en Grado en Odontología. Studiet er normert til fem år. Undervisningen foregår som regel på spansk med noen få unntak. Det er nå 33 norske studenter som tar tannlegestudiet i Spania.

Finne lærested

Bruk søkemotoren til det spanske utdanningsdepartementet for å finne frem til bachelor- og mastergrader.

Fire private universiteter tilbyr graden på engelsk

På disse universitetene foregår undervisning på engelsk de første årene. Du må lære deg spansk i løpet av to/tre år for å kunne kommunisere med pasientene når du begynner den kliniske delen av studiet og er i kontakt med pasienter. De fleste vil klare å nå et godt nivå i språket etter to/tre år i Spania. 

Universidad Europea de Madrid og Universidad Internacional de Catalunya samarbeider med den norske agenten Studier i utlandet.

Universidad de Murcia samarbeider med den norske agenten SIOC

Agentene kan gi mer informasjon og hjelp med søknadsprosessen gratis.

Opptakskrav

Privat

Private universiteter har sine egne opptakskriterier. Ofte vil opptaket baseres på egne opptakstester, intervju, engelsktest i tillegg til gode karakterer.

Offentlig

Det er ikke krav om fordypning i realfag fra videregående skole, men det eren fordel om du har tatt realfag. Utdanningen har få plasser og snittet for å komme inn på offentlige universiteter er som regel høyere enn 6. Den eneste måten å få en karakter over seks er å ta PCE-tester i Spania i juni. Dette forutsetter at man har et svært godt spansknivå. 

Hvordan søke

Informasjon om hvordan du søker finner du på ANSAs hovedside om studier i Spania

Godkjenning

For å praktisere som tannlege i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon fra Helsedirektoratet på ANSAs hovedside om tannlegeutdanning i utlandet.

Skolepenger                  

Studieavgiften ligger på rundt 10 000 nok i året på offentlige universiteter og 80 000 – 200 000 nok på private universiteter.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til medisinutdanning ved godkjente læresteder for høyere utdanning i Spania. Les mer om hvor mye støtte du kan få fra Lånekassen på ANSAs sider om finansiering.