Du kan studere sykepleie på engelsk i Polen ved fire universiteter. Studiet tar 3- 4 år avhengig av universitetet og gir deg en B.A. i Nursing. Du søker direkte til alle skolene. 

Medical University of Gdansk

For å søke sykepleiestudier ved Medical University of Gdansk, må du ha generell studiekompetanse. Det er anbefalt at du har noe realfag:

  • Biologi 1
  • Enten Kjemi 1, Fysikk 1 eller Matematikk R1

Gjennomsnittskarakter i disse fagene bør være minst 4. Søkere som mangler fagene kan også være aktuelle hvis de har annen relevant utdanning og kompetanse.              

Du søker gjennom Agder Vitenskapsakademi.

Skolepenger er ca. 6000 EUR i året.

Medical University of Silesia in Katowicein

Ved Medical University of Silesia in Katowicein trenger du generell studiekompetanse og engelsktest. I tillegg har skolen søknadskjema på sine hjemmesider du må fylle ut.

Skolepenger er ca. 7000 EUR i året.

Medical University of Lodz

Ved Medical University of Lodz trenger du generell studiekomptanse med fordypning i biologi med gode resultater. I tillegg krevers det at du tar en engelsktest. Etter at du har søkt vil du få innkallelse til en opptakstest/intervju via skype.

Skolepenger er ca 3.800 Euro per år

Nicolaus Copernicus University i Bydgoszcz

Ved Nicolaus Copernicus University i Bydgoszcz trenger du generell studiekomptanse med fordypning i biologi, kjemi eller fysikk med gode resultater. I tillegg kreves det at du tar en engelsktest. Etter at du har søkt vil du få innkallelse til en intervju via skype.

Skolepenger er 8000 Euro per år. 

Godkjenning

For å praktisere som sykepleier i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at man kvalifiserer til godkjenning i landet man har utdanningen fra.

Les mer om godkjenning på ANSAs hovedside om sykepleierutdanning i utlandet.

Finansiering av sykepleiestudier

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Polen.