Utdanningen tar fem til seks år, avhengig av skolen, og fører frem til tittelen Grado en Arquitectura. Du kan også ta en kortere og mer praktisk rettet utdanning, Arquitectura Tecnica, over tre år, men denne gir ikke godkjenning som arkitekt i Norge.

Hvordan finne studium

Bruk søkemotoren til det spanske utdanningsdepartementet.

Universidad Cardenal Herrera i Valencia tilbyr de første 3 årene av studiet på engelsk. Du må lære deg spansk i løpet av disse årene for å ta praksis på spanske sykehus. 

Opptakskrav

Det er ikke krav om fordypning i realfag fra videregående skole, men det er selvsagt en fordel om du har tatt realfag. Karaktersnitt for å komme inn på offentlige universiteter i Spania er høyere enn en norsk 6. Norske studenter må ta den spesifikke delen av opptaksprøven Selectividad i noen fag (biologi, kjemi, fysikk) for å ha en sjanse til å forbedre karakterene. Undervisningen på offentlige universiteter foregår på spansk og du må kunne språket godt. Enkelte universiteter kan kreve språktest tilsvarende nivå B2.

Private universiteter har sine egne opptakskriterier og opptaksprøver.

Slik søker du

Informasjon om søknadsprosessen finner du på ANSAs hovedside om studier i Spania.

Godkjenning

For å jobbe som lege i Norge må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon på ANSAs hovedside om medisinutdanning i utlandet.

Skolepenger                  

Studieavgiften ligger på rundt 10 000 NOK i året på offentlige universiteter og 70 000 – 220 000 NOK på private universiteter.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til medisinutdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Spania. Les mer på ANSAs sider om finansiering.