Det finnes en rekke muligheter for å studere ernæring i Canada. Tilbudet er bredest på bachelorgradsnivå, her tilbys blant annet Bachelor of Science (BSc) in nutrition, nutritional sciences, dietetics og food sciences.

Om utdanningen

Bachelorgraden er fireårig. Ønsker du å bli klinisk ernæringsfysiolog må du bygge på med en mastergrad. Dette kan du lese mer om dette på ANSAs side om ernæringsfysiologi. Les mer om studiet på Dietitians of Canada.

På mastergradsnivå (1-2-årig studium) er tilbudet mindre, men det er fire universiteter som har Master of Science programmer innen fagretningen.

Opptakskrav og søknadsprosess

Lærestedet bestemmer fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å få studieplass, ta derfor kontakt med skolen for nærmere informasjon om opptakskrav.


Les mer om søknadsprosessen til canadiske universiteter på hovedsidene til bachelor –og mastergrader i Canada.

Godkjenning

For å praktisere som klinisk ernæringsfysiolog i Norge med utenlandsk utdanning, må du få autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les om autorisasjon på ANSAs hovedsider om klinisk ernæring i utlandet.

Skolepenger og finansiering

Alle utdanninger er støtteberettiget i Lånekassen såfremt lærestedene er godkjent av The Canadian Information Centre for International Credentials. Bruk deres søkemotor for å finne fram til godkjente læresteder.