Dyrepleierstudiet i Storbritannia består enten av en to-treårig foundation utdannelse eller en tre-fireårig bachelorutdannelse innenfor feltet Veterinary Nursing. Foundation-graden er ikke støtteberettiget.

Lånekassen gir kun støtte til studier på bachelornivå og mastergrader. Nærmere informasjon om studiet finner du på The British Veterinary Nursing Association.

Du kan finne bachelor- og mastergrader på UCAS.

Opptak

Du må ha generell studiekompetanse og det kan være krav om realfag. Noen kurs krever at du har erfaring med å jobbe med dyr.

Godkjenning

For å praktisere som dyrepleier i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Mattilsynet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at du kvalifiserer til godkjenning i landet du har utdanningen fra. Tar du utdanning på bachelornivå i Storbritannia, vil du i de aller fleste tilfeller få autorisasjon i Norge. Det er likevel aldri noen garanti for at du får autorisasjon etter endt utdanning, ettersom alle søknader blir vurdert individuelt.

Søknad

Du søker gjennom UCAS. Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden

For opptak til mastergrad, skal søknaden sendes direkte til lærestedet.

Agenter

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.

Skolepenger

Skolepenger ligger vanligvis mellom 100.000 og 200.000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Finansiering

Lånekassen gir kun støtte til bachelor og mastergrader innen faget. Kortere utdanninger, Foundation Degrees, eller Higher National Diploma (Fdg eller HND) vil ikke bli støttet av Lånekassen.

 Her kan du lese mer om hvor mye du kan få i støtte fra Lånekassen