Interiørarkitektutdanning i Storbritannia har ulik varighet ved de forskjellige lærestedene. De fleste tilbyr 3 år bachelor + 1,5 år master. Master går over 3 semester.

Det er mer enn 52 læresteder i Storbritannia som tilbyr interiørarkitektstudier, godkjent av The Society of British Interiordesign (SBID). Her finner du en oversikt over goodkjente interiørarkitektstudier i UK.  

  • Interiørarkitekt i utvalgte land

Hvor kan jeg studere?

Du kan bruke søkemotoren UCAS for å finne frem til bachelorgrader og UKPASS for å finne mastergrader

Opptakskrav

Opptakskravene varierer, men alle studiestedene krever generell studiekompetanse. Ved mange skoler må du legge ved en portefølje med arbeid og stille til intervju. Ta kontakt med aktuelle læresteder for mer informasjon om opptakskrav.

Slik søker du

Du søker gjennom UCAS. Her finner du en veiledning til utfylling av UCAS søknaden (link). Søknadsfrist til Bachelorstudiet er oftest 24. mars.
For opptak til mastergrad, skal søknaden sendes direkte til lærestedet.

  • Søk gjennom en agent

Det finnes flere agenter som samarbeider med enkelte britiske universiteter. Ta gjerne kontakt med en eller flere av dem for å få personlig hjelp med søknaden din:

Godkjenning

Utdanning som er godkjent av SBID er også godkjent av NIL - Norske Interiørarkitekters- og møbeldesigneres Landsforbund. For å få medlemskap i SBID kreves totalt 6 års utdanning og/eller praksis som kan oppnås på følgende måter:

  • 4 år bachelor + 1 år master i tillegg til 1 års relevant praksis fra arkitektkontor.
  • 3 år bachelor i tillegg til 3,5 års relevant praksis fra arkitektkontor.
  • Relevant arbeidserfaring i 1,5 år for hvert tapte studieår.

Studentmedlemskap i NIL er mulig ved studier på godkjente studiesteder.

Skolepenger

Skolepenger ligger vanligvis mellom 100.000 og 200.000 kroner per skoleår, avhengig av skolen.

Finansiering

Lånekassen gir støtte til utdanning ved offentlig godkjente læresteder for høyere utdanning i Storbritannia. Ettårige eller toårige utdanninger (Fdg eller HND) vil ikke bli støttet av Lånekassen. Dette gjelder også toårige grader på bachelornivå.