Foto

Som fotograf er det viktig å ha et eget uttrykk, og gi et nytt perspektiv på verden og personer. Du må gjerne tenke utradisjonelt for å produsere bilder som fanger folks oppmerksomhet. En viktig oppgave er å formidle et budskap visuelt.

Publisert: 21.08.2014 - Oppdatert: 02.09.2016

Hva innebærer utdanningen i foto?

Fotoutdanning kan blant annet innebære digital fotografering, lysforståelse og lyssetting, digital bildebehandling og manipulering, grafisk design og typografi, utfoming av websider, kommunikasjon, komposisjon og dramaturgi. Du kan ogå spesialisere deg innen disse områdene. Les mer på Utdanning.no.

Hvor kan jeg studere?

Du vil få støtte fra Lånekassen til å studere foto i hele verden, så sant utdanningen regnes som høyere utdanning. Fotoutdanning på fagskoler og lignende telles ikke som høyere utdanning og kvalifiserer derfor ikke til støtte.

Godkjenning

Du trenger ingen formell godkjenning av utdanning innen foto. Det er opp til arbeidsgiver å vurdere bakgrunnen din ved ansettelser og opp til høgskolen eller universitetet å vurdere hvis du søker master. Det kan være lurt å ta kontakt med potensielle arbeidsgivere for å høre hvordan de vil vurdere utdanning fra utlandet.

Norges fotografforbund

Fellesorganisasjonen Foto-Norge er interesseorganisasjonen for alle typer fotografer i Norge og har en rekke medlemsfordeler. 

 

Foto: A. and I. Kruk