Dans

Som danser bruker du kroppen til å uttrykke deg med bevegelse. En danser må ha sterk fysikk, være utholdende og ha god rytmesans og musikalitet.

Publisert: 21.08.2014 - Oppdatert: 01.03.2016

Hva innebærer utdanning i dans?

Du lærer de dansetekniske fagene som moderne dans, jazzdans og klassisk ballett samt scenisk formidling. I tillegg har du ofte koreografiske fag der improvisasjon, komposisjon og analyse står i sentrum. Les mer på Utdanning.no.

Hvor kan jeg studere?

For at du skal få støtte fra Lånekassen til utdanning innen dans utenfor Norden, må utdanningen kunne regnes som høyere utdanning. I en rekke land har dessverre ikke profesjonelle danseskoler status som en høyere utdanningsinstitusjon og du kan derfor ikke få støtte. Danseinformasjonen linker til utdanningsinstitusjoner i mange land. Det kan være lurt å søke forhåndsvurdering fra Lånekassen dersom du er i tvil om du kan få støtte.

Godkjenning

Du trenger ingen formell godkjenning av utdanningen din når du kommer hjem. Dersom du ønsker å jobbe i utlandet, kan det være lurt å skaffe deg EuroFia dansepass.

Norske dansekunstnere

Norske dansekunstnere er fagforeningen for dansere, koreografer og pedagoger i Norge. Med organisasjonen i ryggen står du sterkere i dansekunstnernes tøffe virkelighet.

 

Foto: Maricargacutan