Studiene på Cuba foregår på spansk. Språk og kulturkurs samt med utveksling fra et norsk lærested er populære alternativer for norske studenter.

Utdanning på Cuba

Cuba har over 60 institusjoner for høyere utdanning, hvorav 15 er universiteter. Det mest aktuelle lærestedet for nordmenn er Universidad de la Habana, da dette universitetet tilrettelegger best for å ta imot utenlandske studenter.

Bachelorgraden heter licenciatura og varer i fire eller fem år, mens mastergraden heter maestría og er normert til to år.

Flere universiteter tilbyr et forberedende kurs før du begynner på studiene. Dette er som regel et måneds kurs i juli-august som forbereder deg i matematikk, spansk og andre relevante fag samtidig som introduserer universitetslivet for de nye studentene. Skoleåret starter i september og ender i juli.

 

 

 

Hvordan kan jeg finne fag og lærested?

Bruk denne oversikten over cubanske universiteter for å finne frem til aktuelle læresteder og studieprogrammer.

Hvordan søker jeg?

Slik søker du

Du søker direkte til universitetet. Søknadsskjema finnes på skolens nettsider eller du må få det tilsendt fra lærestedet. Universitetene har som regel sine egne opptaksprøver, og kravene varierer mellom studiestedene.

For å søke mastergraden må du ha med vitnemål fra bachelorgraden, CV, motivasjonsbrev og ett eller flere anbefalingsbrev.

Alle dokumenter må være oversatt til spansk og fått stempel hos Fylkesmannen når du søker.

 

Søk gjennom en agent

En alternativ måte å søke på er gjennom norske aktører som tilbyr studier på Cuba.

GoStudy tilbyr spanskkurs, Ex.Phil og Ex.fac på Cuba.

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter

Lær deg spansk på Cuba!

Du kan gå på korte eller lengre språkkurs på Cuba med støtte fra Lånekassen. Les mer på ANSAs sider om språkkurs i Latin-Amerika

Finansiering

Utdanning på Cuba er gratis, men noen kurs kan ha lave skoleavgifter for internasjonale studenter. Her kan du lese mer om finansiering fra Lånekassen.   

Visum

Norske borgere trenger kun pass for innreise til Cuba og kan oppholde seg opptil 90 dager i landet. For lengre opphold relatert til studier må du søke student visum ved Cubas ambassade i Norge.

Bannerbilde: Anton Novoselov