Studier i costa Rica

Det mellomamerikanske landet Costa Rica byr på milevis med vakker kystlinje, fjell, regnskog og vulkaner. I hovedstaden San José vil du finne et stort antall museer, kinoer, teatre, restauranter og dansesteder. Det er mange faktorer som tiltrekker utenlandsstudenter til Costa Rica, blant annet den høye kvaliteten på universitetene.

Publisert: 18.09.2014 - Oppdatert: 29.05.2017

Utdanning i Costa Rica

Costa Rica har fem offentlige universiteter og en rekke private institusjoner.

Skoleåret begynner i februar og ender i desember. Bachelorgraden heter Licenciatura og er en fire årig utdannelse. Mastergraden heter Maestría og er en to til tre årig utdannelse.

Vulkanoen Arenal i Costa Rica.

Costa Rica har mange aktive vulkaner. Dette er Arenal, som strekker seg 1,633 meter over havet og har et krater på 140 meter. (Foto: Arturo Sottilo)

Hvordan finne og søke på studier

Bruk søkemotoren Universia.cr for å finne studier i Costa Rica.

Du søker direkte til lærestedet og sender med vitnemål fra bachelorgraden, CV, motivasjonsbrev og ett eller flere anbefalingsbrev.

Selasphorus flammula

Det finnes over 500 000 arter på Costa Rica. Her er en vulkankolibri. (Foto: Chris Jimenez)

Opptakskrav

Undersøk opptakskrav direkte på universitetenes hjemmesider.

Språk

Studiene i Costa Rica foregår stort sett på spansk. Lånekassen kan gi støtte til språkkurs enten som språkstipend (hvis du har allerede kommet inn på en grad) eller som tilretteleggingssemester (hvis du planlegger å studere en grad i Costa Rica).

Spanskkurs ved Universidad de Costa Rica er populært blant internasjonale studenter.

For å få støtte til semester/ettårige program i språk og kultur må du studere fulltid og velge kurs som tilsvarer minst andre års nivå av en bachelorgrad. Foreløpig finnes det støtteberettigete konkrete tilbud for semester/ettårige program i språk og kultur kun i Argentina og Chile.

Skolepenger

Skolepengene i Costa Rica varierer mellom de ulike lærestedene og programmene. Det er vanlig å betale mellom 50 - 60 000 kroner i skolepenger per år.

Les om finansiering fra Lånekassen på ANSA.no.

Visum

Norske borgere trenger kun pass for innreise til Costa Rica og kan oppholde seg 90 dager i landet. For lengre opphold relatert til studier må du søke student visum ved den costaricanske ambassaden i Norge.

Artikler fra Sør-Amerika