I Mexico foregår studiene stort sett på spansk. Få norske studenter tar en helgrad i Mexico. Språk og kulturkurs samt utveksling er populære alternativer for norske studenter.

Utdanning i Mexico

Mexico har mer enn 400 utdanningsinstitusjoner. Både offentlige og private universiteter har stor råderett uavhengig av sentrale myndigheter og det er derfor store variasjoner i opptakskrav.

Bachelorgraden heter Licenciatura og er en fire-fem årig utdannelse. Mastergraden heter Maestría og er en to til tre årig utdannelse. Mexico har et stort utdanningstilbud og det finnes noen hele mastergrader på engelsk.

Skoleåret begynner i februar og ender i desember.

Guanajuato i Mexico. (Foto: Russ Bowling)

 

Hvordan finne og søke studier

Bruk denne oversikten over universiteter i Mexico for å finne frem til aktuelle universiteter og studier.

 

Søknadsprosess

Slik søker du

Du søker direkte til universitetet. Søknadsskjema finnes på skolens nettsider eller du må få det tilsendt fra lærestedet. Universitetene har som regel sine egne opptaksprøver, og kravene varierer mellom studiestedene.

For å søke mastergraden må du ha med vitnemål fra bachelorgraden, CV, motivasjonsbrev og ett eller flere anbefalingsbrev. Alle dokumenter må være oversatt til spansk og fått stempel hos Fylkesmannen når du søker.

Søk gjennom en agent

En alternativ måte å søke på er gjennom norske aktører som tilbyr studier i Mexico.

GoStudy tilbyr spanskkurs, Ex.Phil og Ex.fac i Mexico.

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter

Lær deg spansk i Mexico!

Du kan gå på korte eller lengre språkkurs i Mexico med støtte fra Lånekassen. Les mer på ANSAs sider om språkkurs i Latin-Amerika

Feiring av de dødes dag. (Foto: Tom Hilton)

Finansiering

Skolepengene i Mexico varierer mellom de ulike lærestedene og programmene. Det er vanlig å betale mellom 50 - 100 000 kroner i skolepenger per år. For nærmere informasjon om skolepenger, ta kontakt med det aktuelle lærestedet.  

Her kan du lese mer om finansiering fra Lånekassen.   

Visum

Norske borgere trenger kun pass for innreise til Mexico og kan oppholde seg 90 dager i landet. For lengre opphold relatert til studier må du søke student visum ved den meksikanske ambassaden i Norge.

Bannerbilde: Alejandro Mejía Greene