Studier i Mexico

I Mexico finner du over 1 000 institusjoner for høyere utdanning, og studiene foregår ofte på spansk.

Publisert: 15.06.2015 - Oppdatert: 25.07.2016

Utdanning i Mexico

Mexico har mer enn 1000 utdanningsinstitusjoner. Både offentlige og private universiteter har stor råderett uavhengig av sentrale myndigheter og det er derfor store variasjoner i opptakskrav.

Skoleåret begynner i februar og ender i desember.

Bachelorgraden heter Licenciatura og er en fire-fem årig utdannelse. Mastergraden heter Maestría og er en to til tre årig utdannelse. Mexico har et stort utdanningstilbud og det finnes noen hele mastergrader på engelsk.

Guanajuato i Mexico. (Foto: Russ Bowling)

Hvordan finne og søke studier

Bruk denne søkemotoren for å finne studier i Mexico.

Du søker direkte til lærestedet og sender med vitnemål, CV, motivasjonsbrev og ett eller flere anbefalingsbrev.

Språk

Studiene i Mexico foregår stort sett på spansk. Lånekassen kan gi støtte til språkkurs enten som språkstipend (hvis du har allerede kommet inn på en grad) eller som tilretteleggingssemester (hvis du planlegger å studere en grad i Mexico).

Se for eksempel spanskkurs ved Universidad Tecnológica de Monterrey

For å få støtte til semester/ettårige program i språk og kultur må du studere fulltid og velge kurs som tilsvarer minst andre års nivå av en bachelorgrad. Foreløpig finnes det støtteberettigete konkrete tilbud for semester/ettårige program i språk og kultur kun i Argentina og Chile.

Skolepenger

Skolepengene i Mexico varierer mellom de ulike lærestedene og programmene. Det er vanlig å betale mellom 50 - 100 000 kroner i skolepenger per år. For nærmere informasjon om skolepenger, ta kontakt med det aktuelle lærestedet.

Feiring av de dødes dag.

Feiring av de dødes dag. (Foto: Tom Hilton)

Visum

Norske borgere trenger kun pass for innreise til Mexico og kan oppholde seg 90 dager i landet. For lengre opphold relatert til studier må du søke student visum ved den meksikanske ambassaden i Norge.

 

Bannerbilde: Alejandro Mejía Greene