Portugal byr på studiemuligheter på både portugisisk og engelsk til lav skolepenger og fantastiske omgivelser. De fleste norske studenter går på engelskspråklige business-studier i Lisboa.

Om utdanning i Portugal

Bachelorgraden heter Licenciatura eller 1o. ciclo og er en tre-fireårig utdanning.  Profesjonsstudier som medisin, veterinær, tannlege varer fra fem til seks år og heter Mestrado Integrado.

Mastergraden heter Mestrado eller 2o. ciclo og er en 1,5 til toårig utdanning.
Doktorgrad heter Doutoramento eller 3o. ciclo og tar minimum tre år.

Det finnes få bachelorgrader, men flere mastergrader undervist på engelsk ved både offentlige og private universiteter. Det er stort sett business-fag som finnes på engelsk.

Skoleåret varer fra september til juni/juli.

  • Fag i Portugal

 

Hvor kan jeg studere?

Bruk søkemotoren til det portugisiske utdanningsdepartementet for å finne frem til aktuelle studiesteder og programmer.

Bachelorgrad - Opptak og søknadsprosess

 

De aller fleste studier på bachelorgrader foregår på portugisisk, med få unntak av engelskundervisning innen Business, Sports, Marketing og Hotellfag. Her er noen skoler som tilbyr dette:

Disse tre er EQUIS og AACSB akkrediterte skoler innen business, noe som gir kvalitetsgaranti.

Slik søker du på en bachelorgrad

Norske studenter studerer stort sett på private universiteter på bachelorgrad, da private universiteter kan bestemme søknadsprosessen selv og du kan slippe å ta opptaksprøver som gjelder for portugisiske studenter. Noen private universiteter har studier på engelsk og du søker direkte til universitetet med vitnemålet, CV, motivasjonsbrev, referansebrev og evt. språktest. Ta kontakt direkte med det aktuelle universitetet for søknadsfrister.

For å søke på offentlige universiteter må du få vitnemålet ditt oversatt og godkjent av den portugisiske ambassaden i Norge. Så skal en videregående skole i Portugal godkjenne studiene dine slik at du kan søke og konkurrere på samme basis som portugisiske søkere. Du må da melde deg til aktuelle opptaksprøver og beherske portugisisk for å bestå. Søknadsfristene er rundt juli hvert år.

Mastergrad - Opptak og søknadsprosess

Du kan blant annet studere på engelsk på følgende universiteter:

Slik søker du på en mastergrad

Universitetene bestemmer selv opptakskrav til mastergradene sine, og både offentlige og private universiteter er veldig åpne for internasjonale søkere.

Du søker direkte til lærestedet og sender med vitnemål fra bachelorgraden, CV, motivasjonsbrev og ett eller flere anbefalingsbrev. Sjekk dette i hvert tilfelle med skolen.

Internasjonale tester som GMAT/GRE eller språktester som TOEFL/IELTS for studier på engelsk, kan være et krav for enkelte studier.

 

Lær portugisisk i Portugal

Du kan ta korte eller lengre språkkurs i Portugal med støtte fra Lånekassen.

Her kan du finne en oversikt over portugisiske språkskoler

Universidad de Coimbra regnes som det beste universitet i Portugal og er et av de eldste i Europa. Universidad de Coimbra tilbyr et årsstudium i portugisisk språk og kultur.

Søk gjennom en agent

En alternativ måte å søke på er gjennom norske agenter som tilbyr språkkurs i Portugal:

Language abroad

 

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.

Finansiering

Skolepenger for offentlige bachelorgrader er normert til litt over 1 000 € per år. På private universiteter ligger skolepenger på rundt 5 000 € per år.

Les mer om hvor mye støtte du kan få fra Lånekassen på våre sider om finansiering.

Nyttige lenker

Study in Portugal

Norges ambassade i Portugal

 

 

 

Foto: Werner Kunz