ANSA Latvia vil ta varmt imot deg om du velger å studere her. Du kan studere på engelsk, latvisk eller russisk og til enkelte programmer kan du søke helt ut i juli mnd. for høstopptaket.

Om utdanningen

En bachelorgrad i Latvia kalles bakalaurs og har en varighet fra tre til fire år. Mastergrad, mağistrs, er som regel på to år, men du kan også finne noen ettårige. 

Det akademiske året består av to semestre og går fra september og ut mai.

  • Fag i Latvia

 

Hvor kan jeg studere?

Bruk søkemotoren til Studyinlatvia for å finne fram til både bachelor- og masterprogrammer. Her kan du velge undervisningsspråk og engelsk som ett av søkekriteriene. Gå inn på lærestedenes sider for å lese nærmere om studiene. 

Søknadsprosess

Slik søker du

Du søker direkte til skolen du vil gå på. Søknadsskjema og opptakskrav finner du på skolens nettsider.

Opptakskravene varierer, men kan være:

Søk gjennom en agent

Medisin- og tannlegestudier er populære fag for norske studenter i Latvia. Hvis du vil studere et av disse fagene, kan du søke gjennom en agent. Sonor Interstudies samarbeider med Riga Stradins University som tilbyr disse fagene i Riga.

Hva er en agent? Les mer på vår informasjonsside om agenter.

Utveksling

Lærestedene stiller ulike krav for opptak til delstudier. Noen skoler i Latvia tar bare imot utvekslingsstudenter som kommer fra et norsk lærested de har utvekslingsavtale med. Hvis universitetet eller høgskolen din i Norge ikke har en slik avtale, kan du høre med instituttet eller avdelingen din om de kan opprette en. Som regel har du likevel også mulighet til å organisere utenlandsoppholdet selv.

Finansiering

For studier på engelsk må du betale skolepenger for å studere i Latvia. Skolepengene ligger på 16 000 kr for «vanlige studier» til 120 - 150 000 kr per år for helsefaglige studier. Les om finansiering fra Lånekassen på ANSA.no.

Foto: globetrotter_rodigro