En agent er en leverandør av utdanning i utlandet. Agentene som er listet på denne siden følger ANSAs etiske retningslinjer. Det vil si at de er kvalitetssikret, og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som ønsker å studere i utlandet.

Er det greit å søke gjennom en agent?

Det er viktig å ta seg god tid når man undersøker hvilke utdanninger og universiteter du skal søke på. På ANSAs nettsider om de ulike studieland finner du gode verktøy som kan hjelpe deg i denne prosessen. Dersom agenten som tilbyr utdanningen du ønsker å søke deg til er godkjent av ANSA kan du trygt søke gjennom denne agenten.

Etter initiativ fra ANSA ble det 1. mars 2010 lansert etiske retningslinjer for leverandører av studier og skolegang i utlandet. 

Godkjente agenter

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole ligger i Oslo og tilbyr årstudier og bachelorstudier innen helse- og samfunnsvitenskap både i Oslo og på n

ett. I tillegg sender vi flere hundre studenter til utlandet hvert år og arrangerer en rekke opptaksprøver for helsefaglige studier til Ungarn, Tsjekkia, Slovakia og Polen. I den forbindelse tilbyr vi bla. intensivkurs i kjemi, biologi og medisinsk fagterminologi, samt drop-in veiledning hver torsdag kl 14-15.

 

Kilroy – studier og internship i utlandet

KILROY spesialiserer seg på skreddersydde tjenester og kvalitetsprodukter med mål om å gi ungdom og studenter internasjonal forståelse og opplevelser for livet gjennom reise, utdanning og praktisk arbeid i utlandet.

 

Study Outside Norway (SONOR)

 
Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som til daglig jobber med å hjelpe studiesøkende norske studenter til opptak ved en rekke spennende studiesteder i utlandet. Vår spesialkompetanse omhandler studier i USA, Canada, Storbritannia, Australia, New Zealand og Singapore. Vi har kontorer i Oslo, Trondheim, Kristiansund og Bergen

 

European Education Consultants (EEC)

 Lite er viktigere for livet ditt enn en god utdannelse. Det er derfor vi er til.

EEC er et selskap som jobber med rådgiving, kvalitetssikring og rekruttering av studenter til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Polen.

 

Across the Pond - Studier i Storbritannia

 

Across the Pond er eksperter på studier i Storbritannia, og tilbyr norske studenter gratis hjelp med hele søknadsprosessen. Du får en personlig veileder som selv har studert i Storbritannia, og kan svare på alt du lurer på. Vi hjelper deg med å finne det perfekte studiet og studiestedet! Vi fyller også inn søknaden for deg, og tilbyr egne stipend.

 

Agder Vitenskapsakademi - medisinske studier og psykologi 

Vil du utdanne deg til arbeid for helse og livskvalitet? Agder Vitenskapsakademi tilbyr kvalitetsstudier i medisin, veterinærmedisin, odontologi, psykologi, fysioterapi og farmasi ved anerkjente universiteter i Polen, Tsjekkia og Slovakia. 

Du får vite hvilke muligheter du har og hva som kreves. Vi arrangerer opptaksprøver og veileder deg hele veien fram til studiestart. Vår lange erfaring og gode kunnskap gir deg trygghet.

 

GOstudy - Norske høgskolestudier i utlandet

GoStudy har siden 1999 levert totalpakker med studier over hele verden. Hos oss er studiekvalitet i høysetet, med dyktige forelesere, spennende fag og fantastiske studiesteder. Opplev Bali, Australia, Cuba, Mexico med flere! Gjør som over 5000 studenter før deg: La verden bli ditt klasserom og start din utdannelse hos oss!

 

Education Link - universitetsstudier i utlandet

Education Link samarbeider med mer enn 20 universiteter i Australia, England, Italia Irland og på New Zealand. Vi har over 15 års erfaring med å veilede studenter som vil studere utenlands. Kontakt oss og du vil få hjelp av en av våre erfarne studieveiledere som kartlegger hvilke muligheter som fins for deg. Vi guider deg trygt gjennom hele søknadsprosessen og gir deg all praktisk informasjon som du trenger før avreise. Vår service er kostnadsfri og du slipper å betale søknadsgebyr til universitetet når du søker gjennom oss.

 

STS - Study Abroad

De aller fleste som velger studier i utlandet gjennom STS tar et helt akademisk år, men du kan også velge kun ét semester. I tillegg har du muligheten til å ta en bachelor- eller mastergrad på mange av universitetene vi tilbyr.

Å studere i utlandet med STS Study Abroad er trygt og enkelt. Vi tilbyr gratis studieveiledning og hjelp med alle søknader, inkludert alt du trenger å vite om støtte fra Lånekassen. Trenger du også et sted å bo fikser vi selfølgelig dette for deg også!  Vi gleder oss til å hjelpe deg å ta ditt livs beste avgjørelse!

 

Kulturstudier - Studier i utlandetVi gjør det enkelt og trygt å studere i Asia, Afrika, Latin-Amerika - ett semester eller en hel bachelor. Sammen med Høgskolen i Oslo og Akershus og vårt globale nettverk av velrenommerte offentlige universiteter tilbyr vi engelskspråklige akademiske studier med lånekassestøtte i Argentina, Ghana, Nepal, Nicaragua, og Vietnam.

 

Language Abroad

Language Abroad ble startet opp i 2012 med det formål å tilby kvalitetssikret språkundervisning ved nøye utvalgte skoler i utlandet. Vi tilbyr språkopphold av kortere og lengre varighet i en rekke land. Kursene er spesialtilpasset ulike grupper som studenter, voksne, næringslivet og lærere. Vi ønsker å være din foretrukne leverandør av kultur- og språkopplevelser! Vi ønsker å hjelpe deg som skal ta et friår i utlandet og for deg som ønsker et kortere språkkurs i utlandet

 

Kulturakademiet - studier i utlandet

 Start studiene ved Kulturakademiet i Roma, Barcelona, Berlin, Paris eller Cambridge. Kulturakademiet har siden 2006 tilbudt norske akademiske studier i Europas mest spennende byer og loset mer enn 1 500 studenter inn i studielivet. Dersom du har lyst til å ta del i en annen kultur og ønsker en myk start på studiene, trenger exphil eller exfac for å oppnå graden din, eller rett og slett brenner for filosofi, samfunnsvitenskap eller språk, har vi et tilbud for deg. Gjennom å følge studieopplegget vårt i Roma, Barcelona, Berlin, Paris eller Cambridge kan du få tilfredsstilt både lysten til å lære og lysten til å reise.

 

American College of Norway - begynn USA-studiene i Norge

 Start din bachelorgrad i Norge, fullfør i USA! Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre fire samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på andre skoler i USA. Vi bistår deg med det praktiske rundt søknadsprosesser, visum, forsikring og bolig. I tillegg får du en skikkelig forsmak på college-livet på campus i Moss! Vi feirer en rekke amerikanske høytider og festligheter, blant annet Thanksgiving, Halloween og Super Bowl.

 

College Scholarships USA - Idrettsstipend til college i USA

CSUSA-logoCollege Scholarships USA (CSUSA) har siden oppstarten i 2008 hjulpet over 1600 studenter til USA på idrettsstipend. Vi gir idrettsutøvere fra alle sportslige nivåer mulighet til å kombinere høyere utdanning med idrett og idrettsstipend ved amerikanske colleger og universiteter. Vi forhandler frem idrettsstipend innen fotball (soccer), golf, tennis, svømming, friidrett og mange flere ved skoler over hele USA. Å benytte seg av CSUSAs tjenester optimaliserer mulighetene for et best mulig stipend.

Vi fungerer som støttespiller og rådgiver for våre studenter i forbindelse med valg av college, og er eksperter på regelverket i de ulike collegeligaene, evaluering av stipendmuligheter for studenter, skolesøknadsprosessen, visumprosessen og resten av det omfattende papirarbeidet som hører med en slik prosess. Som CSUSA-student er vi med deg gjennom hele den fantastiske collegetiden.

 

Studier i Utlandet  - Studer i Madrid, Valencia, Barcelona eller Toulouse

Kontaktledd mellom Nordiske studenter og Universidad Europea Madrid (UEM), Toulouse business School (TBS) og Universita Cattolica i Milano. Hjelpe studenter å komme inn på de utdanningsretninger/studier de ønsker.

 

 

 

 

 

SIOC - Study In anOther Country

 

SIOC kan i 2020 feire sitt 20 års Jubileum som DIN rådgiver for Språkstudier i utlandet.
SIOC er «Europaspesialisten». Har du lyst til å studere et av de Europeiske språkene, så er SIOC rett kontakt for deg.
Vi samarbeider med de beste private språkskolene. Alle våre skoler er godkjent av Lånekassen for stipend og lån. Språkskolene har også kurs for etterutdanning av språklærere, og for skoleklasser som vil ha en ukes studieopphold i starten eller slutten av skoleåret.
Vil du videre i Europa etter videregående, så kan vi tilby deg Universitetsstudier ved private Universiteter i Italia, Frankrike og Spania.

 

 

EF Education First

Lev ut drømmen om et årsstudium i utlandet! Vi har et bredt tilbud til deg som ønsker å studere i utlandet, med studieprogrammer på en rekke spennende destinasjoner over hele verden. Studier i utlandet er en fantastisk måte å lære et nytt språk på. I tillegg til å lære et nytt språk, får du også muligheten til å oppleve en ny kultur, få internasjonale venner og minner for livet. Tenåringer og profesjonelle, studenter og pensjonister

 -Alle kan studere i utlandet. Les mer om de ulike programmene våre og ta kontakt med oss så vi kan legge til rette for utenlandsstudier som er tilpasset dine behov.

 

MUNO

 

Muno er rekrutteringsagent i Norge for alle musikk- og musikkbransjerettede utdanningstilbud hos BIMM (British and Irish Modern Music Institutes). BIMM består av 8 høyskoler for musikkbransje i England, Tyskland og Irland. Her kan man studere utøvende musikk, musikkproduksjon, låtskriving, music business og event-management, samt musikk journalistikk. Hos BIMM kan man ta hvert år i forskjellige byer, noe som gir deg flere spennende opplevelser og bredere nettverk. Muno hjelper deg med søknadsprosess, opptaksprøver, og alle spørsmål du har om studier ved BIMM.

 

Interstudium

Norsk representant for Comenius universitetet - Jessenius medisinske fakultet (Martin - Slovakia), Masaryk Universitetet (Brno - Tsjekkia), Palacky Universitet (Olomouc - Tsjekkia) og Veterinær- og farmasi universitetet (Košice - Slovakia).

Alle som søker om studieplass gjennom Interstudium får tilbud om Gratis registrering, online søknad og veiledning frem til avreise. Gratis forberedende kurs i kjemi og biologi i forkant av opptaksprøvene. Gratis opptaksprøver i Oslo, resultater og tilbud om studieplass innen 7 dager. Gratis kurs i språk og kultur for respektive land etter å ha kommet inn på studiene. Gratis oversettelse av nødvendig dokumentasjon (vitnemål, fødselsattest etc.) 

 

Medisinutdanning

 

Medisinutdanning tilbyr personlig veiledning og hjelp til medisin- og tannlegestudier i Polen. Landet som har flest skandinaviske studenter og lang erfaring

Universitetets representant i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Færøyene og Island - hjelper søkerne direkte inn på studiet.

 

 

Oversikt over agentenes utdanningstilbud i ulike studieland


Klikk på bildet for større oversikt

Utveksling på videregående

Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdannig (Diku) har fra 2015 tatt over ansvaret med godkjenning av aktører som tilbyr utveksling for videregående elever. ANSA opprettholder et samarbeid med disse aktørene.