Juvenarte er en arena hvor norske studenter i utlandet kan vise seg frem for et norsk publikum. Deltakerne kan studere alt fra fine art, lyd, arkitektur, smykkedesign, illustrasjon til tekstildesign og tekst og vinneren får hele 20 000 kroner!

-Dette er en utstilling du ikke bør gå glipp av!

Vi har utsatt fristen for å melde seg på til 8.september! Foruten 20 000 kr til vinneren, kommer vi i år til å dele ut 5 000 kr til 2. plass og 2 000 kr til 3. plass.

Kjære kunstner

Juvenarte er en årlig utstilling i regi av ANSA for norske kunstfag- og designstudenter som har tatt hele eller deler av sin utdannelse i utlandet. I 60 år har ANSA kjempet for norske studenters rettigheter i utlandet og i dag har vi flere studiemuligheter enn noensinne - ikke minst i kreative felt. Men kunst kan bety så mangt og kreativitet tar uendelige former, og derfor søker vi studenter (studerer eller har studert) innen alle kreative felt - alle typer kunstfag, design, litteratur, dans eller lignende. Vi søker det unike og leter etter alle spennende bidrag som kan vises gjennom en fysisk utstilling, og gleder oss til å dele hva norske studenter har latt seg inspirere av internasjonalt.

Vi vet at det finnes så mange talentfulle skapere der ute, så vi gleder oss til å se gjennom alle innsendelser.

 

kisspng-like-button-facebook-inc-social-media-social-net-eastern-biotech-solution-5b05002a2697a9.3164138415270543781581.png
Følg eventet på Facebook

 

Betydningen av Juvenarte

«Innen kunstmiljøet er det å bygge nettverk spesielt viktig. Kunsten å leve av kunsten er i utfordrende i seg selv, men kanskje ekstra vanskelig for de som har studert utenlands. Vi i ANSA er opptatte av å ivareta studentene både før, under og etter utenlandsstudiene, og håperJuvenarte kan være en arena som gjør det lettere for kunststudentene å vende hjem igjen. Vi vil at også utenlandsstudentene skal ha mulighet til å stille ut verkene sine for et norsk publikum, og forhåpentligvis vil Juvenarte være noe som kan åpne nye dører.»

-  Hanna Flood, President i ANSA

En inngang til den norske kunstscenen

Det kan ofte være vanskelig å komme hjem etter endt utdannelse i utlandet, da miljøet og kontaktene er spredt over hele verden. Juvenarte fungerer derfor også som møteplass og en arena for å knytte nye kontakter i det norske kunstmiljøet. Det er også en god mulighet til å få vise frem det man har studert, til et bredt publikum inkludert venner og familie.

I år er det 22.gang Juvenarte arrangeres. 

Tidligere juryer har blant annet bestått av: Nico Widerberg, Hanne Krogh, Halvor Bakke, Nina Skarra, Hege H. Sporastøyl, Morten Krogvold, seniorkurator Ellen Lerberg ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Skribent/kurator Johanne Norby Wernø. Designer Kristine Five Melvær, og arkitekt/skribent Gaute Brochmann m.fl

Sted:

Kulturhuset i Oslo,
Youngs gate 6
Oslo, Norway 0181

Åpningstider for utstilling:

2 desember: 16 - 20
3 desember: 10 - 16
4 desember: 10 - 14

 

Spørsmål/mer info

Har du spørsmål om årets Juvenarte-utstilling, send epost til Ole Petter Anfinsen.

 

 

Påmelding 2019

Påmelding Juvenarte 2019

Frist: Innen 31.August

I første omgang ber vi deg sende verkene i PDF-format og/eller JPGs, en kort beskrivelse av verket, en CV og kunstnerisk uttalelse. Dette vil bli brukt videre i en utstillingskatalog. Videoverker og andre uttrykk fanget på film ønskes tilsendt i fysisk kopi eller i egnet nettløsning.

Alle henvendelser vil bli besvart. Dersom ditt bidrag er kommet videre til andre runde, vil du bli kontaktet for nærmere informasjon. Verket(ene) skal da sendes inn slik det ønskes presentert på utstillingen.

Krav til utstillere

Husk at vi ikke gjør forskjell på sjangere, vi ønsker så mange spennende bidrag som mulig. Likevel må vi selvfølgelig be om at verket er ferdig eller klart til å stilles ut. Send gjerne inn flere bidrag om du ønsker det

 

 
 
 
Jury 2019

Jury 

 

Hanne Krogh

hannepresse-20c.jpg
Foto: Svein Brimi


Hege H. Sporastøyl

1917088_314431665601_2141146_n.jpg

 

Jan Thomas

9c06696f-0274-4532-884a-d11eb223290c.jpg

Foto: Plan B

 

Leif Holst Jensen


61926223_10156020522235124_3178958767559540736_n.jpg

Mari Maurstad

52630282_757269777985284_7246542330176471040_n.jpg

Foto: Werner Juvik

 

Nico Widerberg

DSC_9400.jpg

Foto: Monica Stø Van Derl Wel

 

Nina Skarra

12035_Nina_035 ┬® Truls Qvale.jpeg

Foto: Truls Qvale

 

Solfrid Heier

nytt bilde av Mikkel Gythfeldt.jpg

Foto: Mikkel Gythfeldt

 

Jury 2018

Jury

 

Halvor Bakke

29920351_10156008027340283_1639653431_n.jpg

Foto: Ragnar Hartvig

 

Hanne Krogh

hannepresse-20c.jpg

Foto: Svein Brimi

 

Hege Halse Sporatøyl

1917088_314431665601_2141146_n.jpg

 

Nico Widerberg

DSC_9400.jpg

Foto: Monika Stø Van Derl Wel

 

Nina Skarra

12035_Nina_035 © Truls Qvale.jpeg

Foto: Truls Qvale

 

Juryering

Etter at vi har gjennomgått innsendte arbeider,  vil en fagjury foreta 2.juryering. Juryen består av anerkjente personer i det norske kunstlivet. Den skal nominere tre verk/kunstnere, som vil få en skriftlig gjennomgang av sine arbeider. Juryen utnevner også vinneren av årets Juvenarte-stipend på kr 10.000,-

Dette vil overrekkes  på åpningen.

 

Juryering 5. september

Bilde (fra venstre): Nico Widerberg, Hege H. Sporastøyl, Nina Skarra, Hanne Krogh og Ole Petter Anfinsen.

 

Den 5. september hadde vi juryeringen av årets Juvenarte hvor det ble valgt ut 3 finalister som er med videre i konkurransen om stipendet på 10.000 kroner. (Disse er publisert under fanen "Juvenarte 2018"). Juryen hadde også i år en veldig vanskelig oppgave da nivået var meget høyt, og det ble derfor bestemt at alle bidrag skal stilles ut på FineArt den 20. desember. Her kan du få med deg alle de fantastiske bidragene og vi gleder oss til å visere dere hva våre kjære kunstsstudenter i utlandet har jobbet med over den seneste tiden.

 

 

Bidrag 2018

Kjetil Muri Skarstein

Fødselsår: 1994
Studiested og fagområde: University of Reading, UK. BA Film and Theatre.
Hjemmeside: http://www.murisk.no


Om kunstner: Jeg er en filmskaper, skuespiller og fotograf med en stor interesse for samfunnskritisk kunst og sjangerfilmer. Det som er viktig for meg er å fortelle noe med det jeg lager, og at det jeg lager har en mening, og adresserer og kritiserer problemer ved samfunnet vi lever i. Jeg ønsker å kunne bidra til å forandre holdninger og verdier i samfunnet til det bedre gjennom film og skuespill.

Bidragenes sjanger: film (80-talls skrekkfilm / Øko-satire, Miljøkritisk Komedie).

Om bidragene: 80-talls skrekkfilm (‘The Sandman Wakes’) -  året er 1989. Alexa og Tom besøker sin nylig avdøde fars hus hvor et timeglass bringer tilbake minner fra barndommen; en historie om en mystisk skikkelse kalt ‘Sandman’. Men det viser seg at historiene er mer realistiske enn de hadde trodd... ‘The Sandman Wakes’ er en hyllest til skrekksjangeren fra 80-tallet, samtidig som den adresserer og presenterer aktuelle temaer, som mishandling i hjemmet og følgene det kan ha på mennesker, til et moderne publikum.

Øko-satire / Miljøkritisk Komedie (“A message from D.E.C.O.W.’) - er en dystopisk komedie som tar opp problemer ved ikke-nedbrytbart søppel i naturen. Filmen baserer seg på idéen om at dette søppelet er hva arkeologer kommer til å grave opp og analysere i fremtiden. Ved å sette filmen til et dystopisk univers og presentere den i en stil som tilsvarer 50-talls ‘infomercials’, er det filmens intensjon å være en satire av, og kritisere, måten samfunnet tenker over og behandler miljøet i dag.

Anne Lise Sønsthagen

Fødselsår: 1989
Studiested og fagområde: University of Wales Trinity Saint David MA Fine Art Contemporary Dialogues. 
Hjemmeside: https://www.facebook.com/alsonsthagenart/

Om kunstner: Anne Lise Sønsthagen er kunstner og tatovør. Hennes arbeider er tiltrukket av følelsespekterets negative side, fremstår hennes arbeider som en kontinuerlig jakt etter mening. Hun utforsker det tynne skillet mellom det følelsesløse og følelsesrike. Gjennom et visuelt språk inspirert av populær kultur, Americana og tatovering, skaper hun atmosfæriske og illustrative bilder. Arbeidene holder en ambivalent spenning mellom det ødelagte og det vakre, det sterke og det skjøre, og det levende og det døde.

Bidragenes sjanger: Akvarell og akryl på papir. Serie av 3 bilder, A3.

Om bidragene: “Unset” er en serie av 3 A3 store malerier. Basert i min interesse for det følelsesløse og det melankolske, illustrerer de 3 bildene en dyster stemningsverden. Bildene er inspirert av populær kultur og har referanser til min oppvekst i Hedmark. De enkle bildene utforsker tristhet,
hjemlengsel, tilhørighet og usikkerhet.

Cecilie Nagel Bergheim

Fødselsår: 1984
Studiested og fagområde:  Bachelor of fineart -sculpture, Alanus hochschule, Bonn, Tyskland.
Hjemmeside: http://cecilienagel.com

Om kunstner: Studerer for tiden skulptur i Tyskland. Jobber for det meste intuitivt og bruker ulike materialer, alt fra stein til sytråd. Studerer mønster i naturen og bruker dette som inspirasjon for mitt arbeid. For meg er det viktig at skulpturen får frihet til å forme seg selv i prosessen.

Bidragenes sjanger: Skulptur/installasjon/foto.

Om bidragene:

Skulptur i kobber, work in progress: Materiale: resirkulerte kobberplater fra Beethoven Halle i Bonn. Sydd sammen med kobbertråd. Størrelse: ca.1mHx70cmB.

Installasjon, Knuter: Sytråd blandet med pigment og egenprodusert lim- og temperablanding.

Foto: Fotoserie.

Elizaveta Agrafenina

Fødselsår: 1991
Studiested og fagområde: Conservatory of Amsterdam, klassisk sang (Master).
Hjemmeside: http://www.agrafenina.com

Om kunstner: Elizaveta Agrafenina, sopran Den russisk-norske sopranen Elizaveta Agrafenina studerer master i sang ved musikkonservatoriet i Amsterdam med Sasja Hunnego. Hun har tidligere studert med Monica Groop på Sibelius-akademiet i Finland og med Neil Mackie ved Universitetet i Agder, Norge. Sommeren 2018 har Elizaveta studert italiensk språk gjennom et stipend fra Amsterdam. Senere var hun i Finland på Pyhäjärven musikkfestival med finske musikere som Siiri Niittymaa, Kiril Kozlovsky og Beata Antikainen. Året 2017 fikk hun en ærespris fra Norge, hvor hun også ga en konsert med hennes duo-partner Martin Bråten. Dette året var også spesielt siden hun fikk arrangert en konsertserie “Zwarte Avonden” gjennom “Unge Stemmer” programmet ved Bergen Nasjonale Opera sammen med Stephen Higgins og Tyrone Landau. Senere ble hun engasjert sammen med Tyrone Landau i konsertserien “From Jewish Folk Poetry” der de sammen med mezzosopranen Sara Gutvill og pianisten Jaap Kooi ur-fremførte musikk av Shostakovitch på jiddisk.  

Bidragenes sjanger: Performance art; en utstilling med levende musikk for å vise publikumet arbeidet bak innstudering av musikkstykker gjennom et system.

Om bidragene: Jeg har lyst til å åpne dører for publikum slik at de får sett hvordan en musikkfremførelse bygges. Etter åtte år med klassiske sangstudier vil jeg åpne døren for publikum slik at de får min opplevelse av hvordan det er å være en sanger utenom konserter. Det endproduktet i form av konsert er bare 10% av hva som ligger i bakgrunnen. Jeg vil anta etter mange samtaler med publikum etter konserter at det er vanskelig for dem å se hva det innebærer å innstudere musikk. Hvordan kan man vise de 90% av forarbeidet for at folk skal kunne få en opplevelse i hvordan levende musikk fra historiske verk bygges opp. Jeg har i flere år laget et system som er basert på hvordan man skal innstudere musikk. Den kan ikke sammenlignes med en musiker som har et instrument fordi det innebærer veldig mange elementer. Det å være en sanger er et innviklet yrke der alle kunstarter møter hverandre. I korthet går systemet mitt ut på 10 trinn som må innstuderes til hver sang/arie. Det tar rundt 10 timer å innstudere et stykke. De ulike trinnene inneholder; lytte til verket, innstudere rytme og notene, lese diktet/librettoen som en skuespiller, lese om komponisten/librettisten/poeten, sette seg inn historisk oversikt over perioden og oversette teksten og til slutt synge med en pianist.

Henrik Gjerstad

Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur og
Design - Kunst og arkitektur - Rhode Island School of Design, USA - Kunst. 
Hjemmeside: http://www.henrikgjerstad.com

Om kunstner: Engasjert og ivrig kunststudent. Har laget billedkunst de siste 5 årene. Har kunstutdannelse fra både Kunstakademies Skoler i København og Rhode Island School of Design i USA. Har hatt utstillinger i både Oslo, København og New York de siste årene.

Bidragenes sjanger: 4 malerier. 

Om bidragene: Verkene fremstår på lærret. Det er brukt ulikt medium på bildene, men hovedsaklig olje og akrylmaling. Verkenes utrykk varier. Verkene inneholder noe lyrikk, som forsterker bildenes utrykk. Det er en serie av 4 malerier som fremstår sterkt samlet. Hvert enkelt maleri har et såpass sterkt utrykk og fargesammensetning noe som gjør at de også står sterkt alene. Bildene har en felles stil, inspirert av et urbant miljø. Balanse og fargesammensetning har vært en viktig del av prosessen. Alle maleriene er laget i 2018.

Karoline Holhjem

Fødselsår: 1993
Studiested og fagområde: Birmingham City University, Visual Communication, Illustration.
Hjemmeside: http://karoline.myportfolio.com

Om kunstner: Som illustratør liker jeg å fortelle oppbyggende, morsomme og inspirerende historier, som også inneholder noe dypere, mystisk og allment. Jeg ønsker å lage ting som kan bety noe for andre, og vil prøve mitt beste for å holde på gleden i å skape, og la det vises i alt jeg lager.

Bidragenes sjanger: Denne boken er en lang bildebok, skrevet i utgangspunktet for voksne og barn som trekkes til bøker med mye fantasi, mystikk og lekenhet. Den inneholder noen vanskelige spørsmål, og noen enkle, og kan bidra til en mulighet for eldre og yngre til å dele erfaringer og tanker om livets mysterier.

Om bidragene: Jeg skrev og illustrerte denne boken i løpet av sommeren 2018, som det avsluttende prosjektet av min mastergrad i illustrasjon, i England. Det er en fortelling om det å fylle livet med ting; unyttige, uviktige eller dyrebare. Gjennom de utfordringene hovedpersonen møter, håper jeg at andre kan kjenne seg igjen, føle med, le av, og ta seg tid til å bli med på utviklingen og spørsmålene.

Kristin Ugland

Fødselsår: 1995
Studiested og fagområde: Jeg studerer Grunnskolelærer for 1-7.Trinn på Universitetet i Agder, og har nå et utvekslingssemester til James Cook University Cairns i Australia. Her studerer jeg “Digital Toolbox” som gir en innføring i programvare slik som Photoshop og Illustrator, og faget “Drawing and the Digial”. I tillegg studerer jeg fagene “Modern World History” og “Introduction to child and adolecent Mental Health”.

Om kunstner: Helt siden jeg var liten har jeg likt å redigere bilder og film, i tillegg til å tegne og drive med grafisk design. Nå har jeg endelig fått sjangsen til å lære ferdighetene som skal til på universitetsnivå, og det er jeg så utrolig glad for. Jeg har aldri kost meg så mye med skolearbeid før som dette semesteret.

Bidragenes sjanger: Grafisk design.

Om bidragene: Bidraget er en del av en oppgave som går ut på å bruke det vi har vært så langt i semesteret til å manipulere bilder i Photoshop. Jeg har latt meg inspirere av Alice i eventyrland og ideen om små gjemte verdener som kommer til live.

Kristine Onsrud

Fødselsår: 1990
Studiested og fagområde: The Florence Academy of Art, Firenze, Intensive Painting and Drawing.

 m kunstner: Som 19-åring reiste jeg til England for å jage drømmen om å bli kunstner, og våren 2012 fullførte jeg min Bachelorgrad ved Kingston University London. I likhet med de fleste kunstutdanninger i dag, var også dette utdanningsløpet veldig konsept- og teoribasert. Her sverget man ved at kunst som tok for seg idéer var langt mer interessante enn kunst som var opptatt av teknikk. Bidragenes sjanger: Tradisjonelt oljemaleri, selvportrett / Tradisjonelt oljemaleri, portrett / Skulptur, avstøpning i gips.

Om bidragene: Selvportrett: ‘The survivor of the Academy’ Selvportretter er bilder som representerer en personlig og introspektiv reise. Etter mye tid med sitt eget speilbilde, får en virkelig tatt en god titt på seg selv. På godt og vondt: sin asymmetri, sine feil.

Portrett: ‘Margareth Mary Welsh’ Dette portrettet er gjort som et forsøk på å komponere et større maleri med modell. Å ha mange elementer som skal fungere sammen i harmoni, uten at de ulike elementene tar fokus vekk fra- eller forstyrrer hverandre, er et komplisert prosjekt.

Skulptur: ‘Female torso’ - denne torsostudien ble gjort på et kveldskurs i skulptur er ikke bare en kontur lenger, men masse som beveger seg i rommet.

Maria Michelle Mevang Bjerkensjö

Fødselsår: 1994
Studiested og fagområde: University of Kent, English and American Literature and Creative Writing.

Om kunstner: Har alltid hatt en interesse for det som kretser omkring livet og naturen. Tidligere har jeg funnet meg selv mer i det visuelle ved form av tegning, maling og fotografi. De siste årene, som student i England har jeg derimot fått øynene mer opp for å finne de riktige ordene og sammensetningene for å skape en riktig stemning. Naturen finner fortsatt veien tilbake i form av undertoner, men også direkte henvendelser i det jeg jobber med.

Bidragenes sjanger: Diktsamling.

Om bidragene: Morning Grass” er en diktsamling som kan leses sammenhengene, men også ment til at hvert dikt kan leses individuelt med en egen forståelse. Samlingen er delt inn i tre deler, derfra kan det bli sett som tre hoveddeler i ett menneskes liv; Fødsel (med leken uvitende barndom), Ungdom (i ferd med å bli voksen, alle spørsmålene som ikke har noen svar kommer til live), Voksen (og deretter akseptere livet som har vært og er og en over-seiling til det som finnes etterpå). Samlingen fokuserer på en jentes ferd igjennom livet, denne reisen er like mye en innvendig reise som det er en utvendig. Den handler om hennes tilknytning med naturen, hennes ferd med å begripe menneskene og det som skjer rundt henne, men også ett ønske om å forstå sitt indre selv.

Mathilde Magga

Fødselsår: 1998
Studiested og fagområde: Studerer litteratur på Pacific Lutheran University.

Om kunstner: Jeg har alltid likt å lese, men har egentlig aldri turt å skrive noe før i år, fordi jeg ikke har trodd at jeg er særlig god til det. Etter å ha startet på studiene mine i USA, endte jeg opp med faget creative nonfiction og fant ut at å skrive er noe av det mest befriende som fins. Ord og tekst er noe av det vakreste som fins, fordi man har muligheten til å skape så vakre bilder som kan få en til å smile eller røre til tårer. Jeg elsker å skrive, og ønsker å dele ting jeg aldri har turt å nevne før.

Bidragenes sjanger: Alle mine tre verk er basert på sannhet, men skrevet med en kreativ vri, i og med at historiene som fortelles er blandet av mine minner og opplevelser og historiene jeg har blitt fortalt av de rundt meg.

Om bidragene: Alle tekstene har ganske sterke bilder og har vært veldig vanskelig å skrive til tider. De handler om vanskeligheter man møter i livet, som jeg tror mange kan relatere til. De tar opp temaer som død, selvmord, sorg og familierelasjoner. Selv om tekstene har kommet fra ganske mørke og vanskelige tider, viser de også at selv om det finnes 1000 grunner til å gi opp, så er det minst 1001 grunner til å fortsette.

Natalia Elverum

Fødselsår: 1995
Studiested og fagområde: Moscow Art Theatre School Scenografi og kostyme.
Hjemmeside:https://www.behance.net/nataliaelverum

Om kunstner: Jeg studerer ved Moscow Art Theatre School kostymedesign og scanografi. Jeg deltok i studeiprosjekter og teatrstykker, og synes det er veldig spennende og uttrykke ideer bak drammatikk gjennom viduelle midler. Jeg har stor interesse for maleri og utdyper meg gjennom forskjellige teknikker.

Bidragenes sjanger: Kostymedesign. Portretter (malerier).

Om bidragene: Jeg vil presentere et prosjekt for teaterstykket Coriolanus av William Shakespeare. Jeg har valgt dette stykket da jeg synes det er veldig politisk og sosial aktuelt for dagens samfunn. Jeg prøvde å utrykke mine ideer gjennom å bruke tradisjonelle tegn for perioden og symbolistiske detaljer som er aktuelle for alle tider.

Ole Henrik HenriksenF
Fødselsår: 1995
Studiested og fagområde: University for the Creative Arts, Canterbury Visuell. 

Hjemmeside:https://ole.graphics

Om kunstner: Jeg er en grafisk designer som er optatt av typografi og print. I det siste har jeg begynt å ekspreminetere mer med koding og motion design, som er noe jeg vil kombinere med gamle metoder å printe på. Jeg er glad i rene og tidløse design.

Bidragenes sjanger: Grafisk design (Design). 

Om bidragene: Mitt bidrag er en visuell profil til en eksperimentiell musikk festival i Canterbury. Jeg har utviklet en logo som reagerer på lyd, og basert resten av profilen på gamle punk plakater. Det er en logo som representeter den frie formen av musikken i festivalen. Jeg har også laget en kort video som viser frem dette.

Timothy Benjamin Hoel Johnson

Fødselsår: 1996

Studiested og fagområde: Berklee College of Music - Performance(jazz).
Om kunstner: Timothy Johnson is a Norwegian jazz guitarist, composer and educator from the small town of Høvik, currently based in Boston, MA. He has performed anywhere from small bars like Wally’s jazz cafe, to some of the world’s most prestigious jazz clubs like Dizzy’s Club Coca-Cola(NYC), and Smalls(NYC), and festivals around the world like Buenos Aires International Jazz  Festival. He is currently completing his Bachelor degree in jazz performance at Berklee College of Music, studying under some of the greatest contemporary jazz musicians like Tim Miller, George Garzone, Darren Barrett, Lage Lund and Peter Bernstein, to name a few.

Bidragenes sjanger: Musikk(jazz). 

Om bidragene: Jeg har valgt ut en av mine komposisjoner, som jeg har gitt navnet “Chill Song”. Med Chill song prøvde jeg å skrive en relativt enkel komposisjon med et mer moderne sound, og som en blanding av både den amerikanske jazzen jeg hører på, samt den europeiske jazzen. Det å bo i en amerikansk storby er veldig hektisk til tider, og denne komposisjonen er et svar på det.

 

 

 

Finalister 2018

Henrik Gjerstad

Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for
Arkitektur og Design - Kunst og arkitektur - Rhode Island School of Design, USA - Kunst
Hjemmeside: http://www.henrikgjerstad.com

Om kunstner: Engasjert og ivrig kunststudent. Har laget billedkunst de siste 5 årene. Har
kunstutdannelse fra både Kunstakademies Skoler i København og Rhode Island School of Design i USA. Har hatt utstillinger i både Oslo, København og New York de siste årene.

Bidragenes sjanger: 4 malerier.

Om bidragene: Verkene fremstår på lærret. Det er brukt ulikt medium på bildene, men hovedsaklig olje og akrylmaling. Verkenes utrykk varier. Verkene inneholder noe lyrikk, som forsterker bildenes utrykk. Det er en serie av 4 malerier som fremstår sterkt samlet. Hvert enkelt maleri har et såpass sterkt utrykk og fargesammensetning noe som gjør at de også står sterkt alene. Bildene har en felles stil, inspirert av et urbant miljø. Balanse og fargesammensetning har vært en viktig del av prosessen. Alle maleriene er laget i 2018.

 

 

Timothy Benjamin Hoel Johnson

Fødselsår: 1996
Studiested og fagområde: Berklee College of Music - Performance(jazz).

Om kunstner: Timothy Johnson is a Norwegian jazz guitarist, composer and educator from the small town of Høvik, currently based in Boston, MA. He has performed anywhere from small bars like Wally’s jazz cafe, to some of the world’s most prestigious jazz clubs like Dizzy’s Club Coca-Cola(NYC), and Smalls(NYC), and festivals around the world like Buenos Aires International Jazz  Festival. He is currently completing his Bachelor degree in jazz performance at Berklee College of Music, studying under some of the greatest contemporary jazz musicians like Tim Miller, George Garzone, Darren Barrett, Lage Lund and Peter Bernstein, to name a few.

Bidragenes sjanger: Musikk(Jazz).

Om bidragene: Jeg har valgt ut en av mine komposisjoner, som jeg har gitt navnet “Chill Song”. Med Chill song prøvde jeg å skrive en relativt enkel komposisjon med et mer moderne sound, og som en blanding av både den amerikanske jazzen jeg hører på, samt den europeiske jazzen. Det å bo i en amerikansk storby er veldig hektisk til tider, og denne komposisjonen er et svar på det.

 

Karoline Holhjem

Fødselsår: 1993
Studiested og fagområde:
Birmingham City University, Visual Communication, Illustration.
Hjemmeside: http://karoline.myportfolio.com

Om kunstner: Som illustratør liker jeg å fortelle oppbyggende, morsomme og inspirerende historier, som også inneholder noe dypere, mystisk og allment. Jeg ønsker å lage ting som kan bety noe for andre, og vil prøve mitt beste for å holde på gleden i å skape, og la det vises i alt jeg lager.

Bidragenes sjanger: Denne boken er en lang bildebok, skrevet i utgangspunktet for voksne og barn som trekkes til bøker med mye fantasi, mystikk og lekenhet. Den inneholder noen vanskelige spørsmål, og noen enkle, og kan bidra til en mulighet for eldre og yngre til å dele erfaringer og tanker om livets mysterier.

Om bidragene: Jeg skrev og illustrerte denne boken i løpet av sommeren 2018, som det avsluttende prosjektet av min mastergrad i illustrasjon, i England. Det er en fortelling om det å fylle livet med ting; unyttige, uviktige eller dyrebare. Gjennom de utfordringene hovedpersonen møter, håper jeg at andre kan kjenne seg igjen, føle med, le av, og ta seg tid til å bli med på utviklingen og spørsmålene.

 

Juvenarte vinner 2018

Karoline Holhjem

Fødselsår: 1993
Studiested og fagområde:
Birmingham City University, Visual Communication, Illustration.
Hjemmeside: http://karoline.myportfolio.com

Om kunstner: Som illustratør liker jeg å fortelle oppbyggende, morsomme og inspirerende historier, som også inneholder noe dypere, mystisk og allment. Jeg ønsker å lage ting som kan bety noe for andre, og vil prøve mitt beste for å holde på gleden i å skape, og la det vises i alt jeg lager.

Bidragenes sjanger: Denne boken er en lang bildebok, skrevet i utgangspunktet for voksne og barn som trekkes til bøker med mye fantasi, mystikk og lekenhet. Den inneholder noen vanskelige spørsmål, og noen enkle, og kan bidra til en mulighet for eldre og yngre til å dele erfaringer og tanker om livets mysterier.

Om bidragene: Jeg skrev og illustrerte denne boken i løpet av sommeren 2018, som det avsluttende prosjektet av min mastergrad i illustrasjon, i England. Det er en fortelling om det å fylle livet med ting; unyttige, uviktige eller dyrebare. Gjennom de utfordringene hovedpersonen møter, håper jeg at andre kan kjenne seg igjen, føle med, le av, og ta seg tid til å bli med på utviklingen og spørsmålene.

 

Juvenarte vinner 2017

Juvenarte vinner 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eli Maria Lundgaard

"Juventarte er et bra initiativ som bygger på en god idé: Det å introdusere norske kunststudenter i utlandet til et norsk publikum. Juvenartes potensiale ligger i en unik mulighet til å kunne presentere kunstnere som gjerne vil vise seg fram i hjemlandet, noe som er viktig og bra. Å vinne Juvenarte og motta prisen var selvfølgelig veldig stas, og pengene kommer godt med for en kunstner i etableringsfasen som trenger materialer og utstyr som man kanskje ikke ellers har råd til. Juvenarte er et viktig og bra initiativ, og jeg er glad for å ha vært en del av det!"

Samarbeidspartnere

 

      kulturhuset logo pos black.png  

hovedsponsor.png   

 

   Life - logo black.png   

 

 OneToOne logo BARE LOGO.png 

 

   ThureTrykkLogo.png

         

Samarbeidsmuligheter og sponsorer

Et prosjekt som Juvenarte (ledet av en studentorganisasjon) er avhnegig av støtte fra eksterne støttespillere, slik at dersom du eller din bedrift kunne tenke seg å støtte det viktige arbeidet som blir gjort så ta kontakt med oss. Vi gleder oss til å høre fra deg og sammen løfte frem våre talentfulle kunststudenter, som studerer i utlandet.

Samarbeid- og sponsorkontakt for Juvenarte

Ole Petter Anfinsen
Prosjekleder 
+47 918 46909 / +44 (0) 745 630 8603
o.p.anfinsen@ansa.no