Juvenarte er en arena hvor norske studenter i utlandet kan vise seg frem for et norsk publikum. Deltakerne kan studere alt fra fine art, lyd, arkitektur, smykkedesign, illustrasjon til tekstildesign og tekst.

- Dette er en utstilling du ikke bør gå glipp av!

Kjære kunstner

Juvenarte er en årlig utstilling i regi av ANSA for norske kunstfag- og designstudenter som har tatt hele eller deler av sin utdannelse i utlandet. I 60 år har ANSA kjempet for norske studenters rettigheter i utlandet og i dag har vi flere studiemuligheter enn noensinne - ikke minst i kreative felt. Men kunst kan bety så mangt og kreativitet tar uendelige former, og derfor søker vi studenter (studerer eller har studert) innen alle kreative felt - alle typer kunstfag, design, litteratur, dans eller lignende. Vi søker det unike og leter etter alle spennende bidrag som kan vises gjennom en fysisk utstilling, og gleder oss til å dele hva norske studenter har latt seg inspirere av internasjonalt.

Vi vet at det finnes så mange talentfulle skapere der ute, så vi gleder oss til å se gjennom alle innsendelser.

Åpningstider for utstilling:

20 Desember: 16 - 20

21 Desember: 10 - 17

22 Desember: 10 - 16

Her finner du oss
Galleri Fineart, Filipstad Brygge 0252 Oslo - Se kart

Reis kollektivt
Buss 21 eller 54 mot Aker Brygge (Tjuvholmen).
Trikk 12: gå av på Aker Brygge og gå mot Tjuvholmen.

For spørsmål: kontakt Ole Petter Anfinsen

Påmelding Juvenarte 2018

Påmelding skjer først ved å fylle ut dette skjemaet
Deretter sender du inn verkene dine til adresse, med info, oppgitt i skjemaet.

Frist: innlevering til 1. juryering er 10. august 2018

I første omgang ber vi deg sende verkene i PDF-format og/eller JPGs, en kort beskrivelse av verket, en CV og kunstnerisk uttalelse. Dette vil bli brukt videre i en utstillingskatalog. Videoverker og andre uttrykk fanget på film ønskes tilsendt i fysisk kopi eller i egnet nettløsning.

Alle henvendelser vil bli besvart. Dersom ditt bidrag er kommet videre til andre runde, vil du bli kontaktet for nærmere informasjon. Verket(ene) skal da sendes inn slik det ønskes presentert på utstillingen.

Krav til utstillere

Husk at vi ikke gjør forskjell på sjangere, vi ønsker så mange spennende bidrag som mulig. Likevel må vi selvfølgelig be om at verket er ferdig eller klart til å stilles ut. Send gjerne inn flere bidrag om du ønsker det.

En inngang til den norske kunstscenen

Det kan ofte være vanskelig å komme hjem etter endt utdannelse i utlandet, da miljøet og kontaktene er spredt over hele verden. Juvenarte fungerer derfor også som møteplass og en arena for å knytte nye kontakter i det norske kunstmiljøet. Det er også en god mulighet til å få vise frem det man har studert, til et bredt publikum inkludert venner og familie.

Jury

Juryering

Etter at vi har gjennomgått innsendte arbeider,  vil en fagjury foreta 2.juryering. Juryen består av anerkjente personer i det norske kunstlivet. Den skal nominere tre verk/kunstnere, som vil få en skriftlig gjennomgang av sine arbeider. Juryen utnevner også vinneren av årets Juvenarte-stipend på kr 10.000,-

Dette vil overrekkes  på åpningen. 

I år er det 21.gang Juvenarte arrangeres. 

Tidligere juryer har blant annet bestått av: Morten Krogvold, seniorkurator Ellen Lerberg ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Skribent/kurator Johanne Norby Wernø. Designer Kristine Five Melvær, og arkitekt/skribent Gaute Brochmann m.fl

Vi ser frem til å motta ditt bidrag!

Spørsmål/mer info

Har du spørsmål om årets Juvenarte-utstilling, send epost til Ole Petter Anfinsen.