Juvenarte er en arena hvor norske studenter i utlandet kan vise seg frem for et norsk publikum. Deltakerne kan studere alt fra fine art, lyd, arkitektur, smykkedesign, illustrasjon til tekstildesign og tekst.

Kjære unge skaper

Hvert år arrangerer ANSA Juvenarte, en utstilling for norske kunstfag- og designstudenter som har tatt hele eller deler av sin utdanning i utlandet. I 60 år har ANSA kjempet for norske studenters rettigheter i utlandet. I dag har vi flere studiemuligheter enn noensinne - ikke minst i kreative felt. Vi vet at kunst kan bety så mangt. Hva skiller kunst fra design? Fine Art fra håndverk? Kreativitet tar uendelige former. Derfor søker deg som studerer eller har studert i alle kreative felt - alle typer kunstfag, design, litteratur, dans eller lignende. Vi leter etter alle spennende bidrag som kan vises i et gallerilokale, og gleder oss til å dele hva norske studenter har har latt seg inspirere av fra studier i utlandet.

Meld deg på eventet her!

Les intervju med vinneren av Juvenarte 2016, Hedda Roterud Amundsen! 

Innlevering til 1. juryering er 10. august 2017

Årets Juvenarte vil finne sted på Galleri Autonom. 
Dato for utstilling: 15.-17. september 2017 

Spørsmål? Kontakt Lene Ulvesæter Dragesund på juvenarte@ansa.no

 Følg eventet på Facebook

Påmelding Juvenarte 2017:

Påmelding skjer først ved å fylle ut dette skjemaet.

Deretter sender du inn verkene dine til juvenarte@ansa.no.

I første omgang ber vi deg sende verkene i PDF-format og/eller JPGs, en kort beskrivelse av verket, en CV og kunstnerisk uttalelse. Dette vil bli brukt videre i en utstillingskatalog. Videoverker og andre uttrykk fanget på film ønskes tilsendt i fysisk kopi eller i egnet nettløsning.

Alle henvendelser vil bli besvart. Dersom ditt bidrag er kommet videre til andre runde, vil du bli kontaktet for nærmere informasjon. Verket skal da sendes inn slik det ønskes presentert på utstillingen.

Husk at vi ikke gjør forskjell på sjangere, vi ønsker så mange spennende bidrag som mulig. Likevel må vi selvfølgelig be om at verket er ferdig eller klart til å stilles ut. Send gjerne inn flere bidrag om du ønsker det.

Vi vet at det finnes så mange talentfulle skapere der ute, så vi gleder oss til å se gjennom alle innsendelser.

Meld deg på Juvenarte 2017! 

En inngang til den norske kunstscenen

Det kan være vanskelig å komme hjem etter endt utdannelse i utlandet. Da kan miljøet og kontaktene være spredt over hele verden. Juvenarte fungerer som møteplass og en arena til å knytte kontakter i kunstmiljøet i Norge. Det er også en god mulighet til å få vise frem det man har studert, til venner og familie, og ikke minst nå et nytt publikum i Galleri Autonom. Visningsrommet Galleri Autonom, ligger idyllisk til ved Akerselven, midt i "kunst-disitriktet" rundt BLÅ. Lokalet er ca 100 m2, det er stort og lyst, og har et hyggelig uteområde. 

Juryering

Etter at vi har gjennomgått innsendte arbeider,  vil en fagjury foreta 2.juryering. Juryen består av anerkjente personer i det norske kunstlivet. Den skal nominere tre verk/kunstnere, som vil få en skriftlig gjennomgang av sine arbeider. Juryen utnevner også vinneren av årets Juvenarte-stipend på kr 10.000,-

Dette vil overrekkes  på åpningen. 

I år er det 20.gang Juvenarte arrangeres. 

Tidligere juryer har blant annet bestått av: Morten Krogvold, seniorkurator Ellen Lerberg ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Skribent/kurator Johanne Norby Wernø. Designer Kristine Five Melvær, og arkitekt/skribent Gaute Brochmann m.fl

I år er vi stolte over å kunne presentere:

Gisle Nataas (1973) er en profilert arkitekt, som har deltatt i konkurranser og på forskjellige utstillinger både i Norge og utlandet. Nå er han blant annet representert i utstillingen; Et sted å være. Norsk samtidsarkitektur 2011-2016 på Nasjonalmuseet for Arkitektur. Han er også konkurranserådgiver for NAL, og har undervist på blant annet BAS.

Silje Heggren (1978) er utdannet billedkunstner og kunsthistoriker. Hun har deltatt på mange gruppeutstillinger, og soloutstillinger. Og er innkjøpt av Norsk Kulturråd, KODE, og Statoils samlinger m.m. For tiden viser hun soloutstillingen Utopolis på Lysverket i Bergen. 

Mari F. Sundet (1981) er kunsthistoriker og kurator på Vestfossen Kunstlaboratorium (VKL) og som bidrags yter til Kunstforum. Hun deltok også i fjorårets jury, og vi er glade for at hun også vil bidra i år.

Vi ser frem til å motta ditt bidrag!

Spørsmål/mer info

Har du spørsmål om årets Juvenarte-utstilling, send epost til Lene Ulvesæter Dragesund, juvenarte@ansa.no.

Meld deg på Juvenarte her.

Utstillere 2016:

Last ned brosjyren over utstillere (pdf)